De Tilburgse zanger Peter Smulders is maandagochtend plotseling overleden. Dat heeft zijn dochter aan Omroep Brabant bevestigd. Smulders was meer dan veertig jaar actief als feest- en carnavalszanger.

Peter Smulders overleed in zijn slaap aan een hartstilstand. Zijn vrouw vond hem maandagochtend dood in bed.

Volgens dochter Nicole Engel komt het overlijden zeer onverwacht. "Het ging ontzettend goed met mijn vader. Zondagavond hebben we nog de verjaardag van mijn moeder gevierd", aldus de dochter van Peter Smulders. De zanger onderging enkele jaren geleden een hartoperatie, maar was daar goed van hersteld. "Tijdens laatste controle bleek alles in orde", zegt Nicole Engel.

Peter Smulders was onder meer bekend van de nummers ‘Hallo mooie meid’ en ‘My little Lady’. Met ‘Hallo mooie meid’ stond Smulders in 1995 in de tipparade. Daarnaast genoot hij bekendheid als carnavalszanger. De afgelopen jaren stond hij samen met de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère op het podium van het Omroep Brabant-carnavalsprogramma 3 Uurkes Vurraf. Hij zong daar onder meer de liedjes ‘Mag ik vanavond mee’, ‘Doe de Doedelzak’ en ‘D’n Elfde van de raad’. Smulders had een typerend stemgeluid, met als specialiteit de ‘Brul van Smul’.

Carnavalsvereniging Veul Gère waarmee Peter de afgelopen jaren tijdens carnaval de hort op ging heeft het slechte nieuws maandagmiddag ‘met grote verslagenheid vernomen’. "Vorige week zette ‘onze grote carnavalsvriend’ het Tilburgse Café Brandpunt nog op z’n kop bij onze cd-presentatie. Dat was een geweldig optreden dat helaas zijn laatste is geweest", aldus Veul Gère.

Ook zangeres Corry Konings werd door het nieuws opgeschikt. "Peter en ik waren elk jaar bij een soundmixshow speciaal voor gehandicapten. Hij vond het zo geweldig als die mensen daar gelukkig waren. Hij stond altijd klaar voor ze. Zijn overlijden is in en in triest."

Voor de komende carnaval nam Peter een lied op met Nick Roucher met de titel ‘Morgen zien we weer’.

Wanneer de uitvaart van de zanger plaatsvindt, is nog niet bekend. Peter Smulders is 66 jaar geworden.