Met zijn zevenen gingen ze naar Ibiza: Gordon, Henk Westbroek, Albert West, Thomas Berge, Nick, Simon en Danny de Munk. Om voor een nieuw tv-programma op zoek te gaan naar een vervanger. Ze keerden gisteren terug op Schiphol. Gordon: „Iedereen is dood- en doodmoe. We lagen er pas rond half tien vanmorgen in.”

De zanger giert: „Ben net de club Amnesia uitgerold, het was onwijs leuk. Ik had het een beetje verkeerd ingeschat na de ArenA: acht afleveringen in vier dagen opnemen. Vooral Henk Westbroek, die eerder is teruggegaan, was erg geestig. Ik ga nu even uitrusten, heb tot eind juli vakantie.”

Collega Danny de Munk: „Het programma is natuurlijk met een knipoog, want hoe kan je nou iemand vervangen? Iedereen is uniek. Als ik het dan toch moet zeggen? Ik vind dat Simon de beste vervanger is voor iedereen. Ik ga naar huis, ik ga naar bed.”

De jonge zanger Thomas Berge zag nogal bleek rond de neus. „De opnamen waren vroeg in de ochtend pas klaar en daarna gingen we nog de club in. Ik heb alleen vandaag om uit te rusten, vanaf morgen staan er weer optredens gepland. Ik ga deze week ook nog verhuizen.”

Nick Schilder, helft van het duo Nick en Simon, vertelt: „Ik had niet de hoogste verwachtingen van het programma, want ik vond het maar een bijeengeraapt zootje. Van groentje Thomas tot doorgewinterde Albert West en nog een musicalster. Maar het heeft me echt verrast.” Verklapt: „Het repertoire van Gordon lag mij wel goed.” Wie wie ’vervangt’, is vanaf juli op tv te zien.

bron:telegraaf