Donny, de zoon van zanger Dries Roelvink, heeft de derde editie van Kinderen dansen op het ijs gewonnen. Hij mag op 3 januari meeschaatsen in de show van Holiday on Ice in de Jaarbeurs in Utrecht. De ijsshow van SBS6 stond zondagavond in het teken van het Nelson Mandela Kinderfonds.

De eerste twee edities van de jaarlijkse schaatswedstrijd werden ook gewonnen door zoons van Nederlandse zangers. Vorig jaar was Maxim Froger de beste. Christiaan Bauer won de allereerste editie.

Roelvink nam het in de show op tegen Nona (dochter van presentatrice Angela Groothuizen) en Django (zoon van zanger Boris). Ook de kleinkinderen Emma en Tony van respectievelijk Henny Huisman en Nelleke van der Krogt deden mee. Niels, de zoon van presentator Ron Boszhard, kon door een knieblessure niet meer meedoen.

Het Nelson Mandela Kinderfonds komt op voor de kansarme kinderen van Zuid-Afrika, waar meer dan de helft van de mensen onder de armoedegrens leeft. Kinderen worden volgens de hulpverleners het hardst getroffen. Kinderen dansen op het ijs werd gepresenteerd door Nance en Beau van Erven Dorens. De jury bestond uit Jayne Hamelink, Wil Visser, Peter Moormann en Marc Forno.

Dries Roelvink boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:AD