De zoon van Marianne Weber, Jeffrey, heeft twee liedteksten geschreven voor het nieuwe album van Frans Bauer.

„Ik ben heel trots op hem. Hij maakt in dit vak hiermee ineens een hele sprong voorwaarts”, zegt de 53-jarige zangeres. „Een mooier compliment dan mogen werken met Bauer is er volgens mij haast niet.”

„Het is leuk om te zien hoe Jeffrey zich ontwikkelt”, vervolgt Marianne. „Hij doet het al een paar jaar en vraagt mij vaak of ik even wil luisteren naar een liedje. Dan mag ik hem advies geven, wat hij dan ook ter harte neemt.”

Bewonderend: „Dat is knap, want soms heb je zelf het idee dat je het perfecte liedje hebt gemaakt, maar krijg je kritiek. Daarin is de muziekindustrie keihard. Soms zeg ik dan wel iets van: als je dit of dat, zus of zo doet, wordt het nóg beter.”

„Het is heel bijzonder om te merken hoe Jeffrey mijn liefde voor muziek in de genen heeft meegekregen. Hij heeft daarin zijn eigen ontwikkeling doorgemaakt. Grappig is namelijk dat Jeffrey er niet aan moet denken om zelf op te treden of te zingen. Dat laat hij liever aan mij over. Maar over muziek kunnen we uren praten. Die liefde delen we.”

De afgelopen tijd heeft Marianne weinig opgetreden. „De Ahoy-concerten met Frans Bauer vorig jaar december waren in één woord fantastisch, maar ook heel overweldigend. Daarna heb ik echt even de tijd genomen om alles te laten bezinken en ervan na te genieten. Nu breekt de tijd aan om weer naar de toekomst te kijken. Er zijn op dit moment besprekingen met de platenmaatschappij over hoe, of en wanneer er weer iets gaat gebeuren. Maar dat kan nog zoveel kanten opgaan, dat ik er nog niets concreets over kan zeggen.”

Naast haar werk is Marianne ook een heel trotse oma. „Daylin, het zoontje van Jeffrey, is alweer twee jaar oud. Ook hij lijkt ’besmet’ met het muziekvirus. Ik ben blij dat deze familietrek ook op hem is overgeslagen. Want dat betekent dat ik, als ik ooit te oud ben om op te treden, nog altijd muziek zou kunnen maken met mijn zoon en kleinzoon. Iets mooiers dan dat is er volgens mij niet.”

Marianne Weber en/of Frans Bauer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.