Alain Clark vindt het prima als zijn 4-jarige zoontje Nilo in zijn voetsporen treedt. "Sommige collega-muzikanten hopen dat hun kinderen een serieuze loopbaan zullen kiezen. Ik heb dat niet", zegt de 35-jarige zanger in De Telegraaf.

Clark zegt niet te schrikken als Nilo, die hij kreeg met zijn ex-vriendin, later besluit om ook de muziek in te gaan. "Als hij zijn opa en vader achterna zou willen gaan krijgt hij van ons alle ruimte. Dit bestaan is geweldig", zegt de zanger.

Clark vindt zijn werk nog steeds erg leuk. Eerder deze maand verscheen zijn nieuwe single Onze Vriendschap, de titelsong van de film Oorlogsgeheimen. De zanger zong voor het eerst in lange tijd weer in het Nederlands. "Ik had meteen inspiratie toen ik de film een half jaar geleden al in ruwe versie mocht zien. Want zo gaat het. De wonderlijke werking van het creatieve brein."

De zanger, die sinds tien jaar alleen in het Engels zingt, sluit niet uit dat hij in de toekomst weer in het Nederlands zingt. "Ik kan niet achter mijn toetsenbord of bureau gaan zitten om te componeren of te schrijven. Het komt wanneer het komt. Pushen gaat niet. En dat is best wel eens stressen als je een album gepland hebt."