Do heeft het getroffen met haar zoon Jip. Volgens de 32-jarige zangeres, die op 2 januari beviel van haar eerste spruit, is de kleine ‘een heel makkelijk kindje’. "Hij slaapt nu al geregeld meer dan vier uur aaneengesloten", vertelt Do maandag in De Telegraaf.

"Dat is fijn, want die gebroken nachten zijn best zwaar", gaat de zangeres, die werd geboren als Dominique van Hulst, verder. "Het is bizar hoe je leven met de komst van zo’n kleintje verandert. Langzamerhand begint het te wennen, maar het voelt nog heel onwerkelijk."

Zoon Jip is voor Do ‘de kers op de taart’. De zangeres en haar vriend Marc Verschoor trouwden in 2007, maar gingen in 2010 uit elkaar. Vorig jaar bloeide de liefde weer op. "Ik vind de komst van Jip extra bijzonder omdat Marc en ik inderdaad heel veel hebben meegemaakt samen. Marc en ik waren al zeker van onze relatie, maar Jip onderstreept dat nog eens extra. Hij is echt de bekroning op onze liefde. Met Jip erbij beleven wij een heel intense liefde voor en door elkaar."

Do neemt de komende maanden de tijd voor haar gezin, vanaf april gaat ze weer aan het werk. "Eigenlijk moet ik zeggen: vanaf die maand ga ik weer optreden in het land. Want vanuit huis schrijf ik op dit moment al teksten voor het album dat ik later dit jaar wil opnemen."