Douwe Bob boeken?

Douwe-Bob-boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Douwe Bob boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Douwe Bob

En daar zat hij dan een maand thuis op de bank te huilen, in zak en as, verteerd door liefdesverdriet, alleen zijn hondje Tammy kon hem nog troosten. Toen de Amsterdamse singer-songwriter – vijfentwintig inmiddels, ‘The Shape I’m In’ is zijn vierde album- werd verlaten door de vrouw die hij als zijn ‘Queen Of Hearts’ beschouwde, voelde hij zich alsof hij tegen een muur aan knalde. Correctie, tegen een spiegel.

Liedjes als Let You Go, Consider, I’ll Be There, Running Around en de hartverscheurende ballad I Do, gezongen samen met Jacqueline Govaert… ze staan allemaal in het teken van de hoofdthematiek van het album. Gefnuikte liefde, eerlijkheid en pijnlijke zelf confrontatie. En daaruit voortvloeiend: zelfrelativering. Zoals hij zingt in Running Around: ‘Only the biggest loss can make you feel so small.’

Is dit de essentie van het leven?

Succes en status, alles wat er bij komt kijken, het is uiteindelijk louter Make Believe, zoals Douwe Bob in het gelijknamige nummer verkondigt. ‘Ik denk vaak: “Is dit de essentie van het leven? Wat stelt het nou echt voor?” Op een gegeven moment besef je dat je niets meer waard bent dan een mier of een bij. Eigenlijk is dat een zeer bevrijdend inzicht.’

Voor het eerst had Douwe Bob meer gegeven om een vrouw dan om zijn muziek. ‘Dat had ik nog nooit meegemaakt. Als zo’n belangrijke relatie wegvalt is dat een hele heavy gewaarwording. Als singer-songwriter rest je dan maar één ding. Teruggrijpen naar wat blijkbaar je enige echte liefde is, de gitaar.’

Meedogenloos zelfportret

Op The Shape I’m In schetst hij ons een meedogenloos zelfportret. Niet bepaald de ideale schoonzoon. Met name in het titelnummer gaat hij bijzonder diep.

I bury all my secrets deep
I scream out loud when I’m asleep
I smashed the mirror more than twice
I have no problem telling lies
I drowned a bird when I was eight
I have a hard time telling love from hate
The list is long, my temper short

Ook in On The Road, een emotioneel nummer over vriendschap, spaart hij zichzelf niet. ‘Ik kruip daar in de slachtofferrol en ga daarin veel te ver, zo van: “Gast, je bent een verrader, omdat je niet met me door drinkt in de kroeg. Je laat me alleen met mijn verdriet.” Zo kan ik ook soms zijn.’

Dit is geen ego-ding

Eerlijkheid boven alles. ‘Want als ik lieg tegen de luisteraar, dan lieg ik tegen mezelf. Ik zweer dat het me lukt om te vechten tegen mijn eigen demonen. Ik hoop dat anderen daar wat aan hebben. Dit is geen ego-ding, ik kick er niet op om te laten horen hoe ik de spiegel kapot sla. Ik wil er mensen juist een hart onder de riem mee steken. Blijf vechten tegen je demonen, breek uit die vicieuze cirkel.’

Voor een album dat tekstueel zo diep graaft, klinkt The Shape I’m In verrassend poppy. Ook in muzikaal opzicht heeft Douwe Bob een nieuwe ‘shape’ aangenomen. Hij en zijn begeleiders (Bram Hakkens: drums, Jeroen Overman: bas, JP Hoekstra: gitaar, Matthijs van Duijvenbode: toetsen, Thijs Boontjes: toetsen) zijn niet meer die ambachtelijke seventies- en sixties-band van de drie eerdere albums. Op The Shape I’m In gaan ze een stuk moderner te werk.

Boekingen Douwe Bob

‘Dit is een break up-plaat waarop je kunt dansen’, aldus Douwe Bob. Alle songs, stuk voor stuk ijzersterke melodieën, zijn geschreven met de hele band op een oude veerboot vlakbij het huis van Douwe Bob. Voor dit album werkt hij ook met een nieuwe producer: Thijs van der Klugt, van het Haarlemse producers- en electroduo Baskerville.

Douwe Bob: ‘De samenwerking verliep heel organisch. Thijs schuwt geen synthesizers. Sterker nog, hij vindt ze te gek. Van die jaren tachtig en negentig-synthesizers. Die vind ik stoer. Mijn lp-collectie bestaat voor vijfennegentig procent uit oude country. Hoe tof is het dan om eens iets heel anders te doen! Het voelde meteen goed. Ik hoefde niet te wennen. Ik zat naast Thijs in de studio en dacht de hele tijd: ‘Dit is vet! Oh my god, ik vind dit zo vet.’

Shine, de eerste single van het album, is een goed voorbeeld van dit nieuwe geluid. Niet eerder klonk Douwe Bob zo poppy als in deze montere oproep – gericht aan een goede vriend, maar ook aan zeker zichzelf – om te vlammen in plaats van in lethargie te blijven hangen.

Kom in de stemming

Douwe Bob boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
788 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Douwe Bob te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Douwe Bob wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Douwe Bob viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Douwe Bob online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Douwe Bob boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Douwe Bob kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Douwe Bob boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!