Jawat boeken?

Jawat-boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

icon-notice

Opmerking

Bekend van Opgezwolle

Jawat boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Jawat

Een treffende naam voor een man die recht voor z’n raap teksten rapt en over het podium raast als een Jack Russel op speed. Op het album ‘Buiten Westen’ van de Zwolse beatmaker Kubus kregen liefhebbers al een voorproefje van de in-your-face stilo van Jawat! Het nummer ‘Koppensnellers’ vormt een van de hoogtepunten op die schijf en al snel rees de vraag; Wie is Jawat?!. Dit jaar tourde de rapper samen met diezelfde Kubus, Sticks (Opgezwolle) en Raymzter met succes door Nederland. Zijn podiumreputatie neemt gaandeweg steeds grotere vormen aan. Inmiddels luistert heel hiphop-minnend Nederland naar zijn debuutalbum Ut Zwarte Aap!

DuvelDuvel

Raoul G. (Jawat!) begint ruim veertien jaar geleden met het schrijven en opnemen van zijn, toen nog Engelstalige, lyrics onder de naam Smook. Met de formatie Skiffo’s maakt hij op regionaal niveau herrie met een vriend die later bekend zal worden als DuvelDuvel. Jawat! neemt zijn rapkwaliteiten op dat moment nog niet serieus. Hij heeft niet de behoefte om het professioneler aan te pakken. Hij is met zijn hoofd nog te veel op straat, zoals hij op Ut Zwarte Aap vertelt. Hoewel Raoul in heel Nederland sporen achterlaat, komt hij in 2001 toch weer uit in Zwolle. Daar loopt hij de mannen van Opgezwolle tegen het lijf,  waarmee het meteen klikt. Jawat! heeft inmiddels zijn neus vol van zijn eigen gekloot en hij besluit zich op de muziek te storten. Hij neemt een berg tracks op met Dion, een producer die heen en weer pendelt tussen Zwolle en Kampen. Veel optredens volgen en Jawat! maakt nummers met Kubus (Buiten Westen), Delic (Opgezwolle) en natuurlijk Duvel. Nu is daar Ut Zwarte Aap. De titel wordt door de man zelf alsvolgt verklaard: “Van oudsher ben ik een van de apen van DuvelDuvel, maar tegenwoordig kent men me beter als het zwarte schaap van Opgezwolle. Voeg die twee gegevens samen en je krijgt ‘UT ZWARTE AAP, Jawat!”

Portie persoonlijke lyrics

De teksten en flow van Jawat! zijn zeer origineel en de kleine rapper schuwt een flinke portie persoonlijke lyrics niet. Jawat! gunt de luisteraar een blik in zijn persoon, al komt hij er zelf niet altijd even goed vanaf.  Op een nummer als Vondeling, waarin Jawat! onder anderen rapt over zijn ervaringen met overheidsinstanties en het overleven op de straat, legt hij zijn ziel bloot op een voor hiphop-begrippen ongekend eerlijke manier. Ook Zo Alleen beschikt over die ontwapenende eerlijkheid; de rapper vertelt hoe hij poogt op de been te blijven zonder zijn vriendin aan zijn zijde. Tegelijkertijd zorgt de explosieve energie van Jawat! ervoor dat je bij de les blijft. Want, vergis je niet, Jawat! is naast gevoelig ook keihard en eerlijk. Zo schroomt hij op Plakka niet de luisteraar te vertellen wat er volgens hem mis is met de Nederlandse hiphop-scene.  De rauwe beat van Kubus legt een muzikaal tapijt waar Jawat! goed mee uit de voeten kan; vurig wast Jawat! op die track verbaal de oren van nepgangsterrappers.

Boekingen Jawat

Zijn debuut bevat beats van vooraanstaande Nederlandse beatmakers als Delic (Opgezwolle) Duvel, Kubus (Buiten Westen) en Dion. Gastraps komen van Duvel, Rico en Sticks. In december 2005, won Jawat! de Grote Prijs van Nederland en kwam op vinyl een EP uit met tracks van zijn album Ut Zwarte Aap. Momenteel is Jawat! te horen op het nieuwe album Eigen Wereld van Opgezwolle en werkt hij druk aan nieuwe projecten.

Kom in de stemming

Jawat boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
790 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 dag geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Jawat te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Jawat wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Jawat viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Jawat online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Jawat boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Jawat kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Jawat boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!