Henk Dissel brengt met zijn nieuwe single ‘Kampioen’ een ode aan de kroegen, de stad, het meisje aan de bar en zijn vrienden: Die zijn nét kampioen!

De volkszanger – bekend van o.a. zijn mega hit ‘Een Bom’ (25 miljoen streams) – viert met ‘Kampioen’ het gevoel van overwinning. Iedereen kan een kampioen zijn! Je kunt met je vrienden een sportwedstrijd hebben gewonnen, maar het kan ook om een persoonlijke prestatie gaan. Ook kan bijvoorbeeld een vriend of familielid voor jou een winnaar zijn.

Iedereen kampioen

‘’Voor mij kan Iedereen een kampioen zijn. Daarvoor hoef je niet per se een competitie te winnen, het gaat om het gevoel. Voor iemand kan bijvoorbeeld zijn moeder een kampioen zijn of misschien heb je een persoonlijk doel behaald of een lastig moment overwonnen, aldus Henk.

In de feestelijke videoclip volgen we een groep jongens die net de laatste voetbalwedstrijd hebben gespeeld en kampioenen zijn geworden. Tegelijkertijd zien we een groep meiden die net hun laatste hockeywedstrijd hebben gewonnen en ook op weg zijn naar het café. Ze gaan allemaal naar de kroeg waar het feest zal losbarsten. Daar zingt Henk hét nummer van de avond: ‘Kampioen’!

Een eigen clublied

Henk hoopt dat het in alle sportkantines van Nederland feest kan zijn! Hij start daarom een speciale actie: Een aantal weken lang kan iedere sportclub in Nederland en België zich aanmelden om een eigen versie van de single te winnen. Deze versie komt vervolgens overal online en is daarmee hét eigen clublied voor alle winnaars.