Rhythm & Blues met een eigen saus, Donny Hathaway meets Joe Cocker. Rauw, emotioneel, recht uit het hart. Phil Bee omarmt de stijl van de ‘60/’70’s met eigen werk en bewerkte versies van covers van een van zijn 18 albums. Hij wordt ondersteund door zijn excellente 8-koppige band (uit te breiden naar 11- piece) van Nederlandse professionals.

Ondanks meer dan 33 jaar op internationale podia, van Memphis tot Warschau, met zijn blues- en soul gerelateerde bands, heeft het mainstream publiek pas echt kennis gemaakt met Phil Bee na het winnen van The Voice Senior in 2021.
Daaropvolgend een veelvoud aan TV- en radio optredens onder andere bij Jinek, Half8 en VI. Dit na de stroom van publiciteit een jaar eerder in 2020, toen hij de finale wist te halen van het programma We want more (SBS6) en aansluitend de single met André Hazes.

Met in de trofee kast diverse Dutch Blues Awards, beste zanger, beste album, beste band werd hij door de kenners eerder al beschouwd als een van de beste zangers in zijn genre in Europa.

Het werd tijd voor een stap voorwaarts in mainstream land. Op het alom bekende 8-Ball label bracht Bee 2 singles uit met veel respons en airplay. Aanvragen uit binnen- en buitenland zijn aan de orde van de dag.

Een show die vaak de kwalificatie ‘on-Nederlands goed’ bestempeld krijgt.
“Belachelijk goed” – RTL Boulevard
“Best bewaarde bluesgeheim in Nederland” – Johan Derksen
“Phil Bee blaast jury en publiek omver” – NU.nl.

Nieuw album: ‘Live at Tivoli Vredenburg’
De registratie – met de 11-koppige formatie, van het dampend concert dat eind november 2021 werd gegeven in een van Nederlands mooiste zalen.