Anouk boeken?

anouk boeken
icon-clock

Tijdsduur

60 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

icon-notice

Opmerking

Alleen besloten optredens

Anouk boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Anouk

Met Wen D’r Maar Aan brengt Anouk haar eerste Nederlandstalige album uit. Een verrassend nieuw geluid, zelfs voor een artiest die toch al nooit voorspelbaar was. Want ja, het is inderdaad even wennen: Anouk die zingt in haar eigen taal. Het resultaat mag er zijn, maar ze moest er wel haar grenzen voor verleggen.

Het begon allemaal in 2015, toen Anouk voor de grap een verjaardagslied zong voor haar vriend Dominique. Die vond het zo mooi dat ze Dominique uitbracht als single. “Waarop mensen zeiden: ‘Joh, je moet een heel Nederlandstalig album maken.’ Ik vond dat best wel een uitdaging, temeer omdat ik muzikaal een beetje verveeld was geraakt.” Een uitdaging werd het. In eerdere jaren vloeiden de songs moeiteloos uit haar pen. Nu ze voor het eerst in haar eigen taal componeerde, ging dat opeens niet zo vanzelf. Terugblikkend kan ze erom lachen. “Er waren best momenten dat ik dacht: Waar de hel ben ik aan begonnen?!”

Zoeken naar de juiste toon

Vooral naar de juiste toon moest ze even zoeken.“Soms waren de teksten te poëtisch, dat past helemaal niet bij mij. Je hoort weleens prachtige Nederlandse liedjes, maar dan denk ik: Wat de fuck zeg je nou eigenlijk? Aan de andere kant mag het ook weer niet te simpel klinken. Het moet geloofwaardig zijn, op een manier zoals ik praat.” Achteraf is ze er blij mee dat het ditmaal niet vanzelf ging. “Het hele idee was dat ik mezelf weer eens uitdaagde, dat ik me echt moest triggeren. En dat is gelukt.”

De songs eenmaal geschreven, was haar uitspraak de volgende uitdaging. Na dik twintig jaar in het Engels te hebben gezongen moest ze nu voor het eerst haar Nederlandse zangstem gaan ontdekken. “Ik dacht in het begin: wat klinkt dit stom! Soms was het veel te plat, dan weer te netjes. Daar moet je echt een tussenweg in vinden, zodat ik er zelf naar kon luisteren. Dat heeft een tijdje geduurd.”

‘Lente’ live bij RTL Weer

De eerste teaser van het nieuwe album kregen we in mei 2017, toen Anouk aan tafel bij DWDD een meeslepende versie van Wen D’r Maar Aan zong. De tweede kwam op de eerste lentedag van dit jaar, toen ze haar single Lente live zong op RTL Weer, een stunt waar ze als een ondeugend meisje nog van nageniet. “Ja dat was echt hilarisch. En erg sportief dat ze daar voor open stonden bij RTL.”

Uiteindelijk kon de herfstrelease van haar eerste Nederlandstalige plaat niet beter getimed. Met zijn melancholische sfeer en fraaie strijkers is Wen D’r Maar Aan een prachtig album waarbij je de bladeren van de boom ziet vallen. Nummers als Kom Terug, Red Mij en Zwart Is De Lucht gaan over verloren liefdes, eenzaamheid, depressie. “Dat melancholische vind ik zelf erg mooi. Het sluit ook heel goed aan bij de arrangementen.”

Niet elke dag is hetzelfde

De thema’s van Wen D’r Maar Aan vormen een contrast met de vrolijke foto-shoot die Anouk eerder dit jaar maakte, samen met vriend Dominique en haar zes kinderen. Daar lijkt haar leven juist één groot feest. “Dat is ook wel zo, alleen is niet elke dag hetzelfde. Ik heb best wel een heel verleden waar ik op kan teren. Ik zit nu in een hele goede periode. Alles is vrij rustig, wat heel prettig is. Ik heb een lieve man. Maar ik ben niet elke dag zoals op de cover van de Vogue en ik ben best gevoelig voor depressies. Ik moet mezelf altijd sterk houden.”

Door voor het eerst in haar eigen taal te zingen, zou je als luisteraar kunnen denken dat deze nummers dichter dan ooit bij Anouk zelf staan. Maar dat ontkent ze. “Nee dat is absoluut niet waar. Bijna ál mijn nummers zijn persoonlijk, alleen komt dat Nederlandstalige wat directer binnen.” Dat geldt zeker voor regels als ‘Ik heb het met jouw rotkop gehad’, waarmee ze genadeloos afrekent met een ex. Maar welke? Daarover begonnen de media direct te speculeren. Anouk lacht hard: “Het gaat niet over één persoon. Was dat maar zo.”

Boekingen Anouk

De heftige clip van Het Is Klaar, vol boze vrouwen die keihard wraak nemen op hun slechte ex-en, zorgde voor verdeelde reacties: beledigde mannen, juichende #metoo-vrouwen. Maar die reuring is Anouk wel gewend. “Dat is al 23 jaar zo en tot nu toe heeft het me geen kwaad gedaan. Liever een beetje controverse dan dat alles gezapig voortkabbelt. Je kunt nooit iedereen pleasen. De een vindt het prachtig dat ik in het Nederlands zing, de ander wacht liever op het volgende album.” Anouk haalt haar schouders op, voor haar telt maar een ding: “Zolang ik er zelf naar kan luisteren, dan is het oké. Het enige wat voor mij telt is dat het muzikaal goed is en vooral dat je het voelt. En dat is gelukt, dit is echt een hele toffe plaat geworden.”

Kom in de stemming

Anouk boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
788 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Anouk te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Anouk wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Anouk viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Anouk online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Anouk boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Anouk kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Anouk boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!