BLOF boeken?

Blof-boeken
icon-clock

Tijdsduur

40 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Blof boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie BLØF

‘Het ging anders dan we dachten’. Deze openingszin uit BLØF’s ‘Aanzoek zonder ringen’ uit 2006 werd opeens op een onbedoelde manier zeer actueel.

Toen in maart 2020 de coronapandemie uitbrak, was BLØF net begonnen aan een theatertour. Intussen werkte de band aan een nieuw album. Die theatertour werd noodgedwongen afgebroken en ook festivals en evenementen gingen voor lange tijd niet meer door. De band, gewend om jaar in jaar uit veel concerten te spelen, was, zoals zoveel andere bands, behoorlijk uit het veld geslagen.

Maar gelukkig kan een band die niet het podium op mag, altijd nog de studio in. En dat deden ze dan ook. De mannen stortten zich op het maken van een nieuw album.  Met producer Dries Bijlsma en technicus/mixer Huub Reijnders werkte BLØF in verschillende studio’s in Nederland en Duitsland aan wat in eerste instantie een vierluik van EP’s zou worden.

Al vele jaren aan de top

Het eerste deel Polaroid-01 kwam uit in het najaar van 2021, met vijf nummers waaronder de singles ‘Horizon’ en ‘Doe het dan’. Het was de bedoeling dat er in de loop van het volgende jaar nog drie EP’s zouden volgen. Maar gaandeweg bleek dat de band zoveel aanzetten tot nieuwe liedjes had, dat ze nog wel een jaar nodig zouden hebben om dat allemaal af te maken. Dat vonden de mannen te lang duren. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het laatste studio-album Aan (voorjaar 2017) uitkwam. Bovendien bestaat BLØF in 2022 precies 30 jaar. Dat moet natuurlijk groots worden gevierd, met een jubileumconcert en een nieuw album.

Dus werden de plannen opnieuw omgegooid, zoals nogal gebruikelijk was geworden in corona-tijd. De band besloot het album Polaroid af te maken, door de EP aan te vullen met acht extra songs. Nu Nederland weer langzaam van het slot af gaat, is de nieuwe single ‘Bitterzoet’ de eerste aanloop naar de release van Polaroid.

Liefde, verlies en rouw

De liedjes op Polaroid gaan over liefde, verlies, rouw, maar vooral ook over een hernieuwd vertrouwen in de toekomst, nieuwe energie en het verlangen weer te gaan doen waar de band goed in is: optreden en muziek maken. Veel van de 13 liedjes zijn geschreven en deels opgenomen in een vanwege de corona-sluiting verlaten hotel op Terschelling: bij zee en strand voelt BLØF zich nog altijd thuis. Als band die niet kon optreden, was het soms moeilijk de eenheid en de hechte onderlinge band te bewaren, maar na een dag spelen en opnemen konden ze die weer hervinden rond de kachel.

Ondanks de locatie waar veel liedjes ontstonden is Polaroid, op de titelsong na, geen plaat geworden waar zee en strand een hoofdrol spelen, maar de melancholie is nooit ver weg. De single ‘Bitterzoet’ gaat over herinneringen die niet alleen maar mooi zijn. Het gaat over gemengde gevoelens, die ook weer samenhangen met de pandemie van de afgelopen twee jaar. Tijd voor bezinning is altijd goed, maar te veel tijd is ook frustrerend, vanwege de onmogelijkheid om te kunnen spelen en het gebrek aan perspectief. Het album Polaroid is dan ook een collage van die tegenstrijdige gevoelens en gedachten.

Boekingen Blof

Bijzonder om te vermelden is dat deze plaat zowel BLØF’s kortste (‘Doe het dan’) als langste nummer ooit bevat: ‘Wonderen zijn welkom’. Sommige zaken lieten zich zeer kernachtig samenvatten en voor andere onderwerpen nam de band uitgebreid de tijd. En dat heeft geresulteerd in een album met 13 songs, dat verschijnt op 8 april en ook verkrijgbaar zal zijn als dubbelaar op gekleurd vinyl.

30 jaar BLØF

Door alle aangepaste plannen is Polaroid dan toch gereed het komend voorjaar. Op tijd om samen met de jubileumconcerten (8 en 9 april in Ziggo Dome Amsterdam) een nieuw begin in te luiden. De jubileumshow zal niet alleen de nadruk leggen op 30 jaar BLØF, maar zal ook veel nieuw werk bevatten. Voor de band voelt het heel fijn dat ze dit feest in een jubileumjaar niet mislopen en dat ze de rest van het jaar kunnen spelen en af en toe terugkijken op hun omvangrijke oeuvre. Maar vooral vooruitzien, naar weer kunnen optreden en de fans weer in de ogen kijken als ze staan te spelen.

In de loop van dit jubileumjaar verschijnt er ook nog een nieuwe BLØF-verzamelaar, ook op vinyl. Ook worden de BLØF-archieven opgeschoond en komt niet eerder uitgebracht of onbekend materiaal online. Daarnaast verschijnt dit jaar, in de serie Taalkunstenaars van uitgeverij Nieuw Amsterdam, een bloemlezing van de teksten van Peter Slager, door hemzelf samengesteld en van toelichtingen voorzien.

Kom in de stemming

BLOF boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
781 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Blof te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Blof wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Blof viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Blof online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Blof boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Blof kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Blof boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!