Het Goede Doel boeken?

Het-Goede-Doel-boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 750 personen

Het Goede Doel boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Het Goede Doel

Het Goede Doel is het geesteskind van componist Henk Temming en tekstschrijver Henk Westbroek. Zij starten de groep begin ’79 en schrijven het Nederlandse repertoire, waarmee de groep aanvankelijk in het linkse circuit opereert. Met optredens op FNV-manifestaties, woningnoodspektakels en andere vormingsavonden ontwikkelt de groep haar muziek, die de twee Henken omschrijven als mooi ritmisch, net niet meeslepend en zeer divers van karakter en structuur.

‘België (Is er leven op Pluto…)’

Het Goede Doel bestaat in die periode uit Temming en Westbroek, pianist Sander van Herk, bassist Dennis Ringeling, toetsenist Ronald Jongeneel en ex-Superjones drummer Hans Boosman. Ringeling wordt al spoedig vervangen door Steven Wienjus. Na een succesvol optreden in Vara’s Popkrant, waaraan Westbroek een baan als presentator overhoudt, maakt de groep eind ’81 de single ‘In ’t leven’. Met de tweede single, het controversiële ‘Gijzelaar’, haalt de groep enkele maanden later voor het eerst de hitparade. De echte doorbraak komt eind ’82 met de single ‘België (Is er leven op Pluto…)’ en het gelijknamige album. Beide platen schieten naar de hoogste regionen van de hitparade, waarin Temming & Westbroek op dat moment ook al vertegenwoordigd zijn met het voor de grap opgenomen ‘Sinterklaas (Wie kent hem niet?)’.

Weet groot publiek aan te spreken

Terwijl de Nederlandstalige popmuziek hoogtij viert weet Het Goede Doel een groot publiek aan te spreken met geestige teksten en geraffineerde, orkestrale pop. Dankzij singlesuccessen als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ is het album ‘België’, waarvoor de groep in ’83 een Edison ontvangt, binnen korte tijd goud. In mei ’83 vertrekt drummer Hans Boosman naar De Munck, zijn vervanger Ab Tamboer is afkomstig uit Earth & Fire.

Begin ’84 verschijnt ‘Tempo Doeloe’, voorafgegaan door de single ‘Eenvoud’. Deze plaat wordt aanzienlijk minder enthousiast onthaald. De composities zijn zwakker en de teksten komen gezocht over. Met een Engelstalige versie van België, getiteld ‘Luxembourg’, probeert de groep het als HGD in het buitenland. Een optreden in het Eurovisie-programma ‘Euro à go go’ uitgezonderd, lukt het HGD niet om buiten de landsgrenzen successen te boeken.

Eind 84 stopt de groep met optreden

Eind ’84 maakt Het Goede Doel een speciale kerstsingle met zangeres Annie Schilder (ex-BZN), ‘Eeuwige Kerst’. Enkele weken daarna komt het bericht dat de groep stopt met optreden. Westbroek verwerft landelijke bekendheid als presentator bij de Vara, onder meer van de Popkrant, het programma waarin hij eens zelf debuteerde.

Trio Westbroek, Temming en Van Herk

In ’86 verschijnt ‘Mooi en Onverslijtbaar’, waarop Het Goede Doel blijkt ingekrompen tot het trio Westbroek, Temming en Van Herk. Met het geïnspireerd klinkende ‘Mooi en Onverslijtbaar’ scoort Het Goede Doel opnieuw enkele hits en weet de groep het prijsgegeven terrein weer terug te winnen. In de zomer van ’87 tekent de groep een sponsorcontract met prisdrankgigant Coca Cola voor een komende concerttournee. Van deze toer, waarbij het trio terzijde wordt gestaan door sessiemuzikanten, verschijnt de live-elpee ‘Live!!!’. Intussen doen Temming en Sander van Herk steeds meer van zich spreken als producersduo, onder andere voor Herman van Veen. Het componistenduo Temming/Westbroek levert geregeld materiaal aan voor ‘Kinderen voor Kinderen’.

‘Iedereen is anders’

In ’88 doet Het Goede Doel de naam eer aan door ‘Iedereen is anders’ te maken ten behoeve van de stichting Colombine. Op deze plaat schrijven Temming en Westbroek liedjes en verzorgt de groep de begeleiding voor elf Nederlandse vocalisten waaronder Marco Bakker, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Peter te Bos en René Froger. Aanvankelijk verkoopt de plaat niet zo goed, maar nadat René Froger’s ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ op verzoek van een discjockey op single wordt uitgebracht en een enorme hit wordt, kan de stichting Colombine alsnog een aanzienlijk bedrag aan royalties bijschrijven.

Theatertournee onder de titel ‘Theatertoerisme

Eind ’89 verschijnt ‘Souvenir’, een vrij pretentieuze plaat die qua verkoop wat bij de voorgangers achterblijft. Kort na het verschijnen van ‘Souvenir’ krijgt Het Goede Doel een Gouden Notekraker uitgereikt, de onderscheiding van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond’. In het voorjaar van ’90 maakt de groep een theatertournee onder de titel ‘Theatertoerisme’, waarbij het materiaal van ‘Souvenir’ centraal staat. De reacties zijn het er echter over eens dat de verbindende sketches lang niet zo leuk zijn als de liedjes zelf.

Nederlands meest succesvolle componistentandems

Het Goede Doel heeft ook geprobeerd succes in het buitenland te krijgen. Een vertaling van het nummer België met een dure videoclip zou voor buitenlandse roem moeten hebben zorgen. Helaas is deze single ‘Luxemburg’ totaal geflopt. Meer informatie over deze single binnenkort op deze site te vinden. In juni 1991 bereikt de single Als Ik De Bouw Van Arnold Schwarzenegger Had de tipparade. Het blijkt de zwanezang van Het Goede Doel. Ernstige meningsverschillen maken een einde aan één van Nederlands meest succesvolle componistentandems. Beide Henken slagen er echter wel een succesvol vervolg te geven aan hun carrière. Westbroek als radiopresentator en solozanger (goed voor de evergreen Zelfs Je Naam Is Mooi). Temming als producer en (co-)componist van onder meer De Kast en City To City. Sander van Herk en Henk Temming beheren in Utrecht de StuStuStudio.

Boekingen Het Goede Doel

Westbroek, Temming en Van Herk staan op 20 en 22 december 2001 nog eenmaal als Het Goede Doel op het podium en vieren in de Heineken Music Hall te Amsterdam het feit dat ze tien jaar uit elkaar zijn. Hun nieuwe single heet Alle Mensen Op De Aarde. Tegelijkertijd met het optreden verschijnt de cd-box Geef De Mensen Wat Ze Willen met daarop 25 nog niet eerder op cd verschenen nummers, alle 35 hits van Het Goede Doel en de solo hits van Henk Temming en Henk Westbroek. In februari 2006 verschijnt de DVD-box ‘ Alsof er niets gebeurd is…’ met daarop een concertregistratie van het reünie concert uit 2001 met diverse extra’s.

Kom in de stemming

Het Goede Doel boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
801 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Het Goede Doel te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Het Goede Doel wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Het Goede Doel viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Het Goede Doel online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Het Goede Doel boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Het Goede Doel kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Het Goede Doel boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!