Jaimi Faulkner boeken?

jaimi faulkner boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. licht / geluid

Jaimi Faulkner boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Jaimi Faulkner

Tegen de tijd dat hij in 2010 vanuit zijn geboorteland Melbourne naar Europa verhuisde, had Jaimi Faulkner al een indrukwekkende lijst met credits verzameld als een krachtige, soulvolle zanger, uitzonderlijke gitarist en songwriter met een groot potentieel. Zijn debuutalbum “Last Light” (2004) oogstte lovende kritieken in Australië en kreeg daar veel airplay. Faulkner wijdde de komende jaren aan uitgebreide live-optredens, zowel als soloartiest als als ondersteuning bij touracts van o.a. Chris Whitley en Chris Isaak, en werd genomineerd om Australië te vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis.

Zijn volgende volledige album “Kiss and Ride” (2009) onderstreepte zijn groeiende capaciteiten als songwriter, producer en arrangeur en bracht Jaimi voor het eerst onder de aandacht van het Europese publiek. De chemie klopte en na een paar succesvolle reizen in Duitsland en Nederland besloot hij naar Berlijn te verhuizen en te ontdekken wat het leven daar te bieden had.

Snel vooruit naar 2017: Jaimi Faulkner brengt “Back Road” uit, zijn vierde Europese album en het eerste dat volledig zelf geproduceerd en ontwikkeld is. In navolging van het meer popgeoriënteerde “Up All Night” (2015), markeert het een terugkeer naar de rootsy rock’n’roll en Americana die zijn eerdere werk kenmerkte en voor het eerst recht doet aan zijn oude begeleidingsband, met Leon Den Engelsen op piano en Hammond-orgel, Judith Renkema op bas en Luuk Adams op drums.

Boekingen Jaimi Faulkner

In november 2016 verhuisden Jaimi en de band naar een oude boerderij in de buurt van Bremen met hun apparatuur en Jaimi’s draagbare studio, zetten hun spullen op en begonnen aan het nieuwe album te werken. Alle nummers zijn live opgenomen, voordat er een paar overdubs zijn toegevoegd, en de hele productie kwam binnen twee weken samen. Het strakke, live gevoel weerspiegelt zowel de ontspannen studio-omgeving als de beheersing van het materiaal door de band. Later werd achtergrondzang opgenomen in Nederland en tijdens een Australische tour.

Hoewel de nadruk stevig ligt op de songs, Faulkner’s prachtige gitaarspel komt pas echt tot zijn recht op “Back Road”, die de perfecte folie om zijn zang, evenals het leveren van een reeks van grote solo’s. En spreken van zang, Jaimi Faulkner heeft een stem voor is moeiteloos te warm om te sterven, grommende tenor die een echte emotionele punch packs, terwijl nooit schijn gekunsteld. Het geeft zijn zelfgeschreven nummers de zeldzame kwaliteit van totale overtuiging en plaatst hem bij de beste zangers van dit moment.

Een goed geoliede machine

Dat brengt ons bij de liedjes. Variërend van autobiografische reflecties tot wereldvermoeide observaties van de huidige politieke omgeving, de 11 geheel nieuwe composities op “Back Road” variëren van pakkende akoestische ballads tot rechttoe rechtaan rockers, omlijst door Faulkner’s gitaar en Engelsen’s keyboards en ondersteund door het pittige ritme sectie van Renkema en Adams. Deze optredens onderstrepen het feit dat Jaimi en zijn band al jaren samen werken en spelen en ze stralen die gemakkelijke zekerheid uit, geboren uit totale vertrouwdheid, samen lopend als een goed geoliede machine.

Van de suggestieve sfeer van 9929 Miles tot de donkere gospel-getinte blues van All My Hope Is Gone, de pakkende countrypop van Like You Did Back Then tot de klassieke rock’n’roll van I Can’t Hold On of de duellerende gitaren van het titelnummer, de nummers op Back Road laten zien dat Jaimi Faulkner volwassen wordt en alle elementen samenbrengt om zijn potentieel als schrijver, zanger, muzikant en arrangeur te realiseren. Ze vertegenwoordigen zijn meest coherente en overtuigende werk tot nu toe.

Kom in de stemming

Jaimi Faulkner boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
765 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Jaimi Faulkner te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Jaimi Faulkner wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Jaimi Faulkner viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Jaimi Faulkner online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Jaimi Faulkner boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Jaimi Faulkner kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Jaimi Faulkner boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!