Peter Groot Kormelink boeken?

peter groot kormelink boeken
icon-clock

Tijdsduur

15 minuten

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Peter Groot Kormelink boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Peter Groot Kormelink

Peter Groot Kormelink werd geboren in Groenlo, groeide er op, en trok de wijde wereld in om te studeren en zijn horizon te verbreden. Uiteindelijk settelde hij zich in Groningen vanwaar hij Nederland veroverde als succesvol theatermaker, producent, acteur, regisseur, liedjesschrijver, componist en zanger. Als frontman van de bands Splitsing en Jazzpolitie scoorde hij grote hits waarvan ‘Wind en zeilen’, ‘Recht uit het hart’ en ‘Liefdesliedjes’ de bekendste zijn.

Allen door hem zelf geschreven, met zijn muziekmaatje Herman Grimme. Regelmatig komen ze nog voorbij op de vaderlandse radiostations. ‘Liefdesliedjes’ het gehele jaar door en ‘Wind en zeilen’ zodra de zomerzon zich al maar een klein beetje aankondigt. Maar waar hij ook vertoefde en in welke taal hij ook schreef en zong; Peter voelt zich nog steeds Grollenaar en bovenal Achterhoeker. ‘Dat is een gevoel. Dat wordt je nooit meer kwijt. Dat gevoel heb ik nog zeer sterk. Misschien wordt het alleen maar sterker zelfs.’

Overlijden zus

Het oermoederhart begon steeds meer op te spelen. Toen zijn vingers begonnen te jeuken om weer liedjes voor zichzelf te gaan schrijven, kon hij zich het beste uitdrukken in de taal van de streek waarin hij opgroeide; het Achterhoeks. Hij liet eenvoudigweg zijn hart spreken, een onuitputtelijke bron, zo bleek. De aanleiding was een droevige echter. “Pas een kleine twee jaar geleden kwam het bij me op om mijn werkelijke ‘moerstaal’ (nu eerder gevoelstaal) in te zetten voor mijn songteksten. Toen in die dagen mijn zus overleed en ik tijdens deze emotionele periode gebeurtenissen, familie, omgeving, mijn afkomst, roots, jeugd, eerste liefdes, kermis, misdienaars, schooltijd, landschap, geuren, vanzelfsprekendheid, lonkende vrijheid, hippies uit het oosten en nog veel meer voor me langs zag vliegen, besefte ik welke schatkamer ik had ontdekt en besloot de stap te nemen om in het Achterhoeks te gaan schrijven,” kijkt Peter terug.

De liedjes vormen als geheel een liefdesverklaring aan ‘zijn’ Achterhoek en haar inwoners; de Achterhoekers. ‘Het is als zwemmen. Al heb je het een tijdje niet gedaan. Je verleert het nooit. Al mijn familie woont in de Achterhoek. Ik kom er nog vaak, en graag. Altijd als ik de Achterhoek weer inrijdt, de weilanden en landerijen zie, dan denk ik, ‘ja, dat land dee leu, doar hol ik van.’ Het is tevens een titel van één van zijn liedjes die hij schreef voor zijn project in het Achterhoeks; ‘Weerkommen.’

Kippenvel en warme gevoelens

De liedjes die hij ervoor schreef zijn het demostadium inmiddels gepasseerd en krijgen zo langzamerhand hun definitieve vorm in de studio. Demo’s die hij in zijn geboortestreek aan familie en andere doorgewinterde Achterhoekers liet horen bezorgden hen kippenvel en warme gevoelens. De teksten zijn oprecht en kunnen enkel geschreven en uitgevoerd worden door iemand die zelf Achterhoeker is tussen de Achterhoekers.

Boekingen Peter Groot Kormelink

Peter zegt zelf ook enorm verrast te zijn van het resultaat van zijn teksten. ‘Er komt zo veel naar boven dan. Er valt zoveel te vertellen over de Achterhoek, de Achterhoekers, het leven daar, het boerenleven, de feesten. Pannekooke en bier, smek nargens zoas hier,’ vertelt Peter lachend in zijn moedertaal. ‘De authentieke lading gevoel die je er in het ‘plat’ gratis bij krijgt geeft zoveel meer lading aan de liedjes. ‘Waor ’t harte is, daor is thuus.’ Geen speld tussen te krijgen. ‘Ik heb twaalf jaar liedjes geschreven voor Kinderen voor Kinderen,’ gaat Peter verder. ‘Dan schrijf je teksten vanuit het perspectief en denkwereld van een kind. Dat is zonder gêne. Dat zelfde gevoel krijg je als je in je moedertaal, in het Achterhoeks, schrijft.’

Kom in de stemming

Peter Groot Kormelink boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
766 beoordelingen Laatste beoordeling: 4 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Peter Groot Kormelink te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Peter Groot Kormelink wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Peter Groot Kormelink viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Peter Groot Kormelink online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Peter Groot Kormelink boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Peter Groot Kormelink kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Peter Groot Kormelink boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!