Blaudzun boeken?

blaudzun boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Blaudzun boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Blaudzun

_UP_ is het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden. Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: ‘Als ik het vergelijk met een schilderij is _UP_ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen. Jupiter part 1 en 2 lijken haast studies om erachter te komen wat ik echt wilde maken.’ Want naast het slot van het drieluik is _UP_ ook een duidelijke afwijking van het oorspronkelijke idee. Johannes: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik van iets rijpere wijn houd. Niet van de eerste oogst.’

Jupiter was nodig. Blaudzun had grote successen beleefd met Heavy Flowers (2012) en Promises Of No Man’s Land (2014). Vanuit precies hetzelfde palet blijven schilderen was geen optie. De drang bestond om te werken zonder vooropgezet plan. Het was bedenken, schrijven, opnemen, onmiddellijk uitbrengen en vaak gelijktijdig touren. Het verlangen om een drieluik te maken, leefde al langer. Johannes: ‘Wat eruit kwam, dat was het. De enige begrenzing waren de drie delen, waarin ik op zoek ging naar wat het precies moest worden.’ De nummers op Jupiter Part 1 leunden op één thema, als een dancetrack van bijna sexy en dansbaar. Dat werd ook meegenomen op Jupiter Part 2, al was er al meer ruimte voor het sterke liedje waar Blaudzun een patent op heeft. Waarna de zanger er achter kwam dat het toch anders moest. Of eigenlijk, dat best veel anders moest. Dat is te horen op _UP_.

_Hey now

Johannes: ‘Ik weet nu hoe het werkt om in korte tijd iets te maken en het snel uit te brengen. Maar ik geloof toch meer in de tijd nemen. De twijfel toelaten. Op _UP_ is elke noot die ik speel en elke melodielijn die ik zing gewogen. Vaak ervaar ik bij een schilderij, plaat of boek van een ander hoe veel tijd erin zit. Dan voel je de rijkdom tussen de regels door. Ik las dat Tommy Wieringa nadat hij een boek af had, tóch nog naar de Waddeneilanden ging om elk woord opnieuw te wegen. Zo ben ik met _UP_ ook te werk gegaan. Bij elke noot dacht ik: zo ga ik hem zingen en niet anders.’

Vergeleken met het volle, archaïsche geluid van platen als Heavy Flowers en Promises Of No Man’s Land is _UP_ lichter. Wat minder topzwaar. De manier van spelen tijdens zijn Jupiter-tournees en de recente theaterconcerten heeft er een rol in gespeeld. Blaudzun heeft geleerd rust toe te laten. De nummers van _UP_ zijn stuk voor stuk geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie, focus op de zang. Dat is een bewuste keus. Johannes: ‘Ik heb mijn stem weer op de voorgrond geplaatst.

Boekingen Blaudzun

Mijn zang stond de laatste tijd erg in dienst van de muziek, verzand in het geheel, maar ik heb besloten dat ik een fucking zanger ben. Wat dat betreft zijn Adele, Beyoncé en ook Nick Cave mijn grote voorbeelden geweest. Toen ik deze winter op een Spaans eiland was, fietste ik door straten waar muziek hard uit cafés schalde. Wat hoor je dan echt goed door de ramen heen? De vocalen. Ik besefte dat ik mijn stem weer uit het gesteente moest hakken. Melodie drijft deze plaat en mijn stem is daar het vehikel van.’

Ergens is Blaudzun dankzij Jupiter ook terechtgekomen bij wie hij was. Op _UP_ wordt weer sehnsucht, heimwee en herfst toegelaten. En zo nu en dan wat strijkers. Johannes: ‘Eigenlijk is dit de eerlijkste manier om muziek te maken. Zo dicht mogelijk bij jezelf blijven.’ Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven. Eerste single ‘_hey now’ die in de eerste week van januari uitkwam werd meteen Top Song bij Radio 2 en belandde wereldwijd van Mexico tot IJsland, van Argentinië tot Denemarken in belangrijke Spotify-playlisten. Johannes: ‘Ik heb dat nog nooit gehad met een track, ook niet met ‘Promises Of No Man’s Land’.

_UP_ van Blaudzun

Ik ben er erg blij mee.’ Het is veelzeggend dat ‘_hey now’ een jaar na de single ‘Mud’ is verschenen. Johannes: ‘Je moet nooit in de modder blijven liggen, maar je moet doorgaan. Naar boven kijken. Vandaar ook de albumtitel: _UP_. Het is een positieve plaat in tijden van donkerheid. Je kunt ’s ochtends somber lezen op Blendle, maar je kunt ook beslissen om door te gaan en te genieten. In deze plaat zit levenslust.’

_UP_ had zonder Jupiter part 1 en 2 niet kunnen bestaan maar het is ook een her uitvinding van wat Blaudzun was. Het komt hier samen. Johannes: ‘Voor mij is deze plaat de ultieme balans.’

Kom in de stemming

Blaudzun boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
789 beoordelingen Laatste beoordeling: 16 uur geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Blaudzun te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Blaudzun wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Blaudzun viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Blaudzun online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Blaudzun boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Blaudzun kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Blaudzun boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!