Kane boeken?

kane boeken
icon-clock

Tijdsduur

60 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Kane boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Kane

Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen ontmoeten elkaar eind vorige eeuw min of meer toevallig (op Schiphol, waar ze hun toenmalige vriendinnetjes op het vliegtuig zetten richting een talencursus in Zaragoza). Sindsdien zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.

Dinand (student bouwkunde, strandtenthouder te Scheveningen, rockzanger, podiumdier, perfectionist) en Dennis van Leeuwen (gitarist, muziekfanaat, rocker pur sang) vinden elkaar tijdens een vijf uur durend gesprek ‘in de caravan achter Dinands standtent’. Ze herkennen in elkaar dezelfde gedrevenheid, liefde voor muziek en ambitie om het helemaal te gaan maken. Het is 1999 en KANE is een feit.

En ja, ze gaan het maken. ‘Het bandje’ KANE debuteert in het Rotterdamse kroegje De Vagebond – de tent staat meteen op z’n kop -, en verovert Nederland in ongekend tempo. Hordes waarover andere beginnende bands meestal struikelen, worden door hen ogenschijnlijk moeiteloos genomen.

Een platencontract, airplay op de belangrijkste radiostations, hits (na doorbraaksingle Where Do I Go Now volgt de klapper Damn Those Eyes), clubtours, triomfen op grote festivals als Pinkpop, Parkpop en Werchter, allerlei Awards … de wapenfeiten volgen elkaar in hoog tempo op. Maar minstens zo belangrijk: van meet af aan is er een duidelijke KANE-sound.

Melodisch sterk, toegankelijk en veelzijdig

Invloeden zijn er te over. Ze variëren van U2 tot Andre Hazes, van grunge tot country en grunge, van Red Hot Chili Peppers tot Jimi Hendrix, Prince en Andy Tielman. KANE brouwt uit al deze elementen een uit duizenden te herkennen eigen geluid. De composities van Dinand en Dennis zijn melodisch sterk, toegankelijk en veelzijdig. Ze kunnen keihard rocken, maar de luisteraar ook emotioneel bij de lurven pakken.

Genoemde KANE-sound krijgt op hun verschillende studioalbums – met behulp van steeds wisselende bezettingen – telkens een eigen inkleuring. Debuut As Long As You Want This (2000) is een typische jonge hondenplaat, waarop de energie en passie alle kanten opschieten. Deze eerste CD bivakkeert anderhalf jaar in de Nederlandse albumlijsten en haalt dubbel platina. Het levert KANE in dat jaar niet alleen een eerste Edison en TMF Award op, maar ook een MTV Europe Music Award in de categorie Beste Nederlandse band. Deze onderscheiding zullen ze ook in 2001 en 2004 winnen.

Eerste Nederlandse band die voetbalstadion uitverkoopt

Op So Glad You Made It (2001) worden diezelfde passie en energie omgezet tot breed uitwaaierende gitaarrock, met hoog spiritueel gehalte en soms bijna psychedelische ondertoon. De plaat is een afgewogen werkstuk en bevat grote hits als So Glad You Made It, Let It Be en Rain Down on Me. Bovendien zijn Dinand en Dennis zo langzamerhand Bekende Nederlanders geworden. De band doet steeds grotere concerten (twee maal Ahoy en Pepsi Stage, vier keer Heineken Music Hall), met als klap op de vuurpijl het optreden op 28 juni 2003 in de Amsterdam Arena. KANE is de eerste Nederlandse band die op eigen kracht een voetbalstadion uitverkoopt.

Het indrukwekkende Fearless, het derde KANE-album (2005), is duister van toon. De plaat staat in het teken van Dinands rouwverwerking, na het verlies van zijn vrouw, actrice Guusje Nederhorst. Als eerbetoon neemt hij een dag na haar overlijden het intieme Dreamer op. Enkele dagen later, op 4 februari 2004 (haar verjaardag) wordt het liedje bij vrijwel alle Nederlandse radiostations om twaalf uur ’s middags gedraaid. Het nummer schiet onmiddellijk naar de eerste plaats van de hitlijsten. Zo vergaat het ook de singles Something To Say en Fearless. Het gelijknamige album komt na de release eveneens meteen binnen op nummer 1 van de albumcharts. Het succes levert KANE een 3FM Award en een zoveelste TMF Award op. Ook doet de groep weer enkele grote optredens, zoals op het strand van Almere (32.000 bezoekers) en op het Haagse Malieveld (40.000 bezoekers).

Boekingen Kane

Het grotendeels in New York opgenomen Everything You Want (2008) weerspiegelt Dinands herwonnen levensgeluk. De plaat laat een band horen die het ‘lol hebben in muziek maken’ opnieuw centraal stelt. In een aantal nummers wordt op een sexy manier geknipoogd naar zwarte muziekgenres als soul en funk. Het album behaalt de eerste plaats van de albumcharts en de single Shot Of A Gun wordt een nummer 1 hit. Ook nu maakt KANE een lang gekoesterde droom waar: op 28 juni 2008 wordt opgetreden in de Rotterdamse Kuip.

En zo bestaat KANE in 2009 dus tien jaar. Jaren van keihard werken, successen, soms een diep dal, persoonlijke dramatiek, ambitie, roem, plezier, lachen, vriendschap en nog steeds diezelfde bijna jongensachtige gedrevenheid om het helemaal te gaan maken in de popmuziek. Om Dennis te citeren: ‘never a dull moment.’ Woorden die ongetwijfeld ook alles zeggen over de toekomst die KANE tegemoet gaat.

Kom in de stemming

Kane boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
795 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 dag geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Kane te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Kane wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Kane viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Kane online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Kane boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Kane kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Kane boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!