N-Trance boeken?

n trance boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

N-Trance boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie N-Trance

N-Trance werd in 1990 opgericht door Kevin O’Toole & Dale Longworth, die toen geluidstechniek studeerden aan Oldham College in Engeland. In het begin was het slechts een excuus voor vier of vijf studenten om een ​​hoop vrije studiotijd te krijgen en te rommelen met alle apparatuur van de universiteit. Maar na een tijdje begonnen ze dingen te produceren waarvan ze dachten dat ze vergelijkbaar waren met wat er in de hitlijsten stond in die tijd (met de ‘rave’-scene die net van start ging in het VK).

Platenmaatschappij 380 Records

Ze maakten hun eerste demotape in 1991 (een dansversie van het thema van de kinder-tv-tekenfilm ‘Roobarb’), waar de platenmaatschappijen niet op reageerden. Dus besloten ze iets serieus te proberen. Het volgende nummer dat werd gedemonstreerd was ‘Back To The Bass’, een hardcore, met samples beladen deuntje dat hen onder de aandacht bracht van ‘Dead Dead Good Records’. Net toen ze op het punt stonden te tekenen voor DDG, hoorde Pete Waterman het nummer en hij kwam met een beter bod en de band tekende bij PWL’s Manchester-bedrijf ‘380 Records’.

Problemen bij PWL

‘Back To The Bass’ werd opnieuw opgenomen op PWL in Londen en werd vervolgens in de wacht gezet vanwege sampleproblemen. Tegen die tijd had de band vier of vijf nieuwe nummers opgenomen, waaronder ‘Set You Free’ met Kelly Llorenna (van hetzelfde college als Kev & Dale). PWL besloot dit nummer uit te brengen. Ook werden er witte labels gedrukt en er werd een releasedatum vastgesteld. Vanwege onbekende problemen bij ‘380 Records’ werd de release van ‘Set You Free’ de komende twaalf maanden een aantal keer uitgesteld tot de band er uiteindelijk genoeg van had en ze zich van de platenmaatschappij splitsten.

Wereldwijde bekendheid!

In 1993 tekende N-Trance bij het nieuwe label ‘All Around The World’ en ‘Set You Free’ werd eindelijk uitgebracht en bereikte de duizelingwekkende hoogte van nummer 81! Gedurende deze tijd was de band regelmatig begonnen met optreden en de reactie op ‘Set You Free’ in clubs (vooral in Schotland) was fenomenaal. Dit leidde tot de tweede release van het nummer die de Top 40 (nummer 39!) Behaalde. Het vervolg hierop was de meer Euro-stijl ‘Turn Up The Power’, met Rachel McFarlane (later van Loveland) en rapper T-1k. Dit bereikte nummer 23 in oktober ’94, maar was nog steeds niet genoeg om het geroezemoes van ‘Set You Free’ te doden. De platenmaatschappij werd er dagelijks door de winkels om gevraagd, dus werd besloten het nog een keer te proberen. In januari ’95 bereikte het nummer twee, bleef het vijf maanden in de hitlijsten, verkocht het 600.000 eenheden en werd het de achtste best verkochte single van het jaar. Het opende ook nieuwe markten in het buitenland voor de band, die in kaart kwam in Europa en Australië.

Verschillende songstijlen

In de zomer van 95 nam de band hun debuutalbum ‘Electronic Pleasure’ op met maar liefst zeven verschillende vocalisten (Kelly Llorenna, Viveen Wray, Gillian Wisdom, Ricardo Da Force, Jerome Stokes, Rachel McFarlane & T-1k) en David Grant en zijn koor. Met zo’n groot aanbod aan artiesten konden ze een album produceren met veel verschillende songstijlen. Rap, techno, pop, gospel, ballad, euro, alles is bedekt en geen twee nummers klinken hetzelfde.

Samenwerking met KLF-rapper blijkt succes

De volgende single (in september 95) was een cover van het Bee Gees ’disco anthem‘ Stayin ’Alive’. Dit nummer was de eerste met Viveen Wray en ex KLF-rapper Ricardo Da Force. N-Trance heeft de KLF altijd genoemd als een van hun grootste invloeden en deze samenwerking bleek hun grootste hit tot nu toe te zijn, in kaart gebracht in elk Europees land, Japan, de VS, Zuid-Amerika en bereikte nummer 1 in Australië, Canada en Zuid-Afrika. Het werd dat jaar de op één na best verkochte Britse single ter wereld, met alleen Seal’s ‘Kiss from a Rose’ in het verschiet.

Imposante videoclip als gevolg

In januari 96 werd het titelnummer van het album ‘Electronic Pleasure’ uitgebracht, met Ricardo en Gillian Wisdom. Een serieuzer dansnummer dan Stayin Alive met veel clubmixen. Het bereikte nummer 11 in de Britse hitlijst. De video (opgenomen in een ijskoud mortuarium in een verlaten psychiatrisch ziekenhuis!) Bevatte het nieuwste speeltje van de band, een legertank uit de Tweede Wereldoorlog!

Boekingen N-Trance

De rest van ’96 stond in het teken van opnemen van hun tweede album ‘Happy Hour’. De eerste single van dit album was het kaaslied D.I.S.C.O. die werd uitgebracht in april 97 en bereikte ook nummer 11 in het Verenigd Koninkrijk. Dit werd op de voet gevolgd door ‘The Mind of the Machine’, een supersnelle technotune van negen minuten gezongen door Kelly (haar eerste sinds ‘Set You Free’), en met de legendarische Britse acteur Steven Berkoff!

Langste vocale sample

Het was terug naar de jaren zeventig voor hun volgende single – ‘Da Ya Think I’m Sexy?’. Een cover van het oude Rod Stewart-nummer. Het had de twijfelachtige eer om de langste vocale sample te bevatten die ooit is gewist! De video is op locatie in Japan gemaakt, maar vanwege een ruzie met Ricardo moest hij achteraf worden bewerkt!

1998 zag de release van nog twee singles van ‘Happy Hour’, de tong in de wang van Guns ‘n’ Roses ” Paradise City ‘(compleet met’ Spinal Tap ‘video), en’ Tears In The Rain ‘met Kelly & Jerome naakt!

Ook in 1998 werkte N-Trance samen met Jeff Wayne aan de geremixte versie van zijn klassieke album ‘The War Of The Worlds’.

Hun volgende single, in 1999, zag ze tot aan de

Kom in de stemming

N-Trance boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
765 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om N-Trance te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u N-Trance wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met N-Trance viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u N-Trance online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

N-Trance boeken

Dus bent u benieuwd hoe u N-Trance kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

N-Trance boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!