Ali B past wel op dat hij niet tegen een burn-out aanloopt. De rapper, die momenteel te zien is in X Factor en ook als coach aan de slag gaat bij The Voice of Holland, zat in zijn carrière al een paar keer op het randje.

De 31-jarige Ali B heeft door zijn jarenlange ervaringen in de showbizz inmiddels geen moeite meer met ‘nee’ zeggen tegen optredens. "Dat heb ik wel geleerd hoor, ik heb twee keer in mijn carrière tegen een burn-out aangezeten", zegt de rapper voor de camera van Novum Nieuws.

Vooral toen hij net bekend werd, had Ali B het moeilijk. "Toen kon ik moeilijk kiezen, deed ik alles en nam ik alles aan", legt hij uit. "Dat lijkt nu ook zo, maar ik neem maar vijf procent aan van alle aanvragen." Ook doet de rapper alleen nog wat hij echt leuk vindt. "Ik doe veel meer met muziek, met theater, met humor. Alles wat ik aanneem past veel meer bij mij dan wat ik toen deed."

Als het hem even te veel wordt, trekt Ali B zelf aan de bel. "Als ik het niet meer trek, trek ik zelf de stekker eruit. Dan doe ik geen concessies."