Op volle Toeren, in Nederland met Ali B, heeft in Duitsland een belangrijke tv prijs gewonnen.

Het programma, bij ons genomineerd voor de Televizier ring, heeft in de categorie ’Dokutainment’ glansrijk twee concurrenten verslagen. De prijs wordt uitgegeven door de ARD,RTL, Sta.1 en ZDF. ’De show brengt op een verfrissende manier verschillende generaties samen door middel van muziek,” staat in het juryrapport.

In Duitsland wordt het programma gedragen door gastheer rapper Dennis Lisk. Hij ging met bevriende rappers op bezoek bij iconen uit de Duitse schlagermuziek, zoals Chris Roberts en Michael Holm.

Het programma Op Volle Toeren is bedacht door Vincent ter Voert van Tuvalu Media. Hij zegt: "En met Ali B. hebben we het helemaal uitgewerkt tot het succesvolle programma dat het nu is. Het begon heel simpel. Ik zei: laten we gaan draaien om het te proberen en dat werd met Lenny Kuhr. We hadden een heel lijstje met namen, maar stom toevallig konden we alleen haar 06 nummer vinden. Die proefopname werd meteen de eerste succesvolle uitzending.”

Op Volle Toeren wordt inmiddels ook uitgezonden in België, Noorwegen, Zwitserland en Portugal. Ali B: "Het bewijst dat het concept heel sterk is. De brug slaan tussen jong en oud helpt ons allemaal.”