Niemand ontsnapt aan de Bananasplit-grappen van Frans Bauer. Ook niet Ali B, die zogenaamd werd ingeschakeld om de ‘hallal-bitterbal’ te promoten.

Tijdens een voorbespreking van de reclamecampagne van de hallal-bal, die zo bereid zou zijn dat moslims ze zonder bezwaar kunnen eten, werd Ali B als gezicht van Medina Foods bijgepraat over de commercial.

Hij kreeg een raptekst in de handen gedrukt dat eindigde met de regel: ‘Deze bal is jullie beloning, ik ben Ali B, jullie bitterbal-koning’. Even daarna kreeg hij een heus bitterballenpak aangemeten inclusief een gele hoed die een toef mosterd voor moest stellen.

Toen Ali B tot slot een hallal-balletje kreeg aangeboden, kreeg de rapper helemaal de schrik van zijn leven. Het bleek letterlijk een bittere bal te zijn; grappenmaker Frans Bauer had ze hoogstpersoonlijk ingespoten met honderd procent pure citroensap.

‘Ik ga jou zó pakken mafkees!’ reageerde Ali B lachend toen hij doorhad dat hij in de maling was genomen. In de uitzending van zondagavond bracht hij een lied ten gehore waarin hij op zijn beurt Frans nog even te pakken nam.

In dezelfde aflevering was te zien hoe Frans oud-wielrenster Leontien van Moorsel in de maling nam door een bushalte voor de toerit naar haar huis te plaatsen. ‘Dit is te zót voor woorden’, riep de sportvrouw verontwaardigd. Tot haar grote opluchting bleek het om een grap te gaan.

Frans Bauer en Ali B boekt u bij Twilight Entertainment