Right Said Fred boeken?

right said fred boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Right Said Fred boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Right Said Fred

Right Said Fred is een van de meest duurzame pop-exportproducten van het Verenigd Koninkrijk. Sinds de oprichting in 1989 hebben broers Fred en Richard Fairbrass een lijst met prestaties als songwriters en een band met nummer 1-hits in 70 landen, waaronder twee Amerikaanse nummer 1’s, drie Britse nummer 1’s en een nummer 1 in Japan – ze waren tevens de eerste band die de nummer één slot in de VS bereikte met een debuutsingle sinds The Beatles. Ze speelden ook voor de koningin, Nelson Mandela en bij de Bollywood Awards en brachten vervolgens een track uit voor Comic Relief.

Tv-shows en commercials

Als multi-platina bekroonde artiesten en songwriters, spelen hun wereldwijde verkopen in totaal 30 miljoen en meer dan 100 miljoen op Spotify. Ze hebben credits op Taylor Swift’s ‘Look What You Made Me Do’ en Sofi Tukker’s ‘Batshit’. Hun muziek is te zien in meer dan 50 films en tv-shows (Angry Birds 2, The Odd Couple, The Simpsons, West Wing, Family Guy etc etc) en in meer dan 100 commercials. De jongens hebben opgetreden met Bob Dylan, Mick Jagger en David Bowie plus lovende kritieken van Madonna, Jay Z en Prince om er maar een paar te noemen.

Onderscheiding na onderscheiding

De band heeft ook geen tekort aan onderscheidingen; ze wonnen onlangs twee opeenvolgende BMI Awards in 2018 en 2019, waarmee ze in totaal drie BMI’s behaalden. Ze hebben ook twee Ivor Novello’s gewonnen voor “I’m Too Sexy” en “Deeply Dippy” en werden in 1993 genomineerd voor Beste Britse Groep bij de prestigieuze Brit Awards. Fred en Richard zijn twee van de weinige songwriters die twee nummers hebben opgenomen in de PRS Century of Song Book.

Ze blijven spelen voor duizenden mensen over de hele wereld; Alleen al in 2019 reisden ze door heel Europa en vlogen ze naar Canada om voor Noord-Amerikaanse fans te spelen. Alleen al in de zomer speelden ze twintig shows.

En het begon allemaal in een kelderstudio in Acton, Londen.

Doorgaan op instinct na afwijzing

In 1990 schreven Fred en Richard samen met gitarist Rob Manzoli ‘I’m Too Sexy’. Fred en Richard leenden het geld om het nummer te demonstreren en om de kosten laag te houden. ’s Nachts namen ze het op in een studio in Ealing die onder curatele was gesteld. De laatste sessie was begin 1991 in Red Bus Studios in Londen. ‘I’m Too Sexy’ samen met het nummer ‘Swan’, dat ook op hun debuutalbum ‘Up’ terechtkwam, werd door elk platenlabel dat de jongens meenamen afgewezen. Toch volgden ze hun instinct – ze wisten dat ze iets speciaals hadden.

“I’m Too Sexy” was iets nieuws

Openend met de zang van Richard alleen met de (nu) iconische lijnen: “I’m Too Sexy for my love, too sexy for my love, love’s going to leave me”, stond de single los van de saaie, saaie chart toppers van dat jaar . ‘I’m Too Sexy’ was ironisch, het was leuk, en het zat vol met de onafhankelijke geest van de band, en de band was op dat moment zeker niet geïnteresseerd in het volgen van de trends. Fred herinnert zich de passie die ze destijds voor de track hadden: “We wisten dat we iets nieuws en heel anders hadden opgenomen, we wisten gewoon niet hoe succesvol het zou blijken te zijn”

Internationale bekendheid

Zoals de beste succesverhalen, toen het voelde alsof de chips op waren, stond het lot aan hun kant. De toenmalige tienermanager van de band, die de overtuiging van de band deelde, slaagde erin de track naar DJ Gary Crowley te brengen en vervolgens naar de producer van de Simon Bates-ochtendshow op BBC Radio 1. Simon speelde de track en de rest is geschiedenis. ‘I’m Too Sexy’ bracht 6 weken door op de 2e plaats in de Britse hitlijsten en 4 maanden in de Britse top 10 in het algemeen, en 10 weken in kaart gebracht op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Charts, internationaal de top van de hitlijsten in 32 landen. Hun leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

“Deeply Dippie” 1e Britse nummer 1

De single ‘Don’t Talk Just Kiss’ was de volgende; het kwam op nummer 3 in de Britse hitlijsten tegen Kerstmis. Hun tweede single bereikte plaats 1 in de Amerikaanse dance chart en genoot wereldwijd succes van Japan tot Zuid-Amerika. Het was echter pas op hun derde single, ‘Deeply Dippy’, waarmee Right Said Fred eindelijk hun eerste Britse nummer 1 scoorde, bijna precies een jaar nadat ‘I’m Too Sexy’ zijn plaats in de annalen van de popgeschiedenis had veroverd .

Domino-effect

Right Said Fred lanceerde zichzelf in een wereldtournee en bracht een groot deel van 1992 op pad om zijn debuutalbum ‘Up’ te promoten, dat dat jaar werd uitgebracht. Het album bereikte wereldwijd 7 miljoen verkopen en was een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee zette het domino-effect van hun succes zich voort.

Comic Relief

Het tweede album ‘Sex and Travel’ werd geprezen in de Amerikaanse pers en toen ze bijna een miljoen verkopen bereikten, waren ze weer onderweg. Datzelfde jaar schreven en namen de jongens ‘Stick It Out’ op, een single voor Comic Relief, wat opnieuw een top 5-hit was voor Right Said Fred.

Na twee albums bij Tug Records gingen ze uit elkaar en brachten hun derde album ‘Smashing’ uit op hun eigen label Happy Valley. Het succes ging verder met ‘Living on a Dream’ en ‘Big Time’ die hitlijsten werden, en een hele reeks tours die hen over de hele wereld brachten, maar Right Said Fred had besloten om hun eigen staat van onafhankelijkheid te verklaren, een geest die zou ga door tot op de dag van vandaag. Fred herinnert zich dat ze een onafhankelijke artiest waren die hen onderscheidde van de rest, dat en ‘koppig zijn en anders klinken’. Right Said Fred heeft geen compromissen gesloten.

South African Rugby Team

Het paar merkte dat ze regelmatig de toppositie in heel Europa bereikten naarmate hun hitlijsten verder gingen; vierde album ‘Fredhead’ bereikte nummer 2 in Duitsland en de single ‘You’re My Mate’ kreeg de 4e plek. Zowel de single als het album bereikten de Gold-status, waarbij ‘You’re My Mate’ werd gekozen als het officiële nummer van het South African Rugby Team.

Pas op het vijfde album ‘Stand Up’ haalden de jongens hun eerste nee. 1 in Japan met de single ‘Stand Up (For The Champions)’. De Cincinnati Wild Cats namen het nummer over na het winnen van de NFL in 2003 en het nummer werd een enorm sportlied dat regelmatig werd gebruikt door Borussia Dortmund, Manchester United, Bayern München, Saracenen en tijdens het WK.

Bollywood Awards in Mumbai

Het succes van ‘Stand Up’ en ‘Fredhead’ zette de broers weer op de kaart in Europa en dit stelde hen in staat om weer op pad te gaan met optredens in arena’s en shows over de hele wereld. Ze verschenen zelfs als speciale gasten bij de Bollywood Awards in Mumbai. Als band waren ze nu financieel onafhankelijk van hun hit ‘I’m Too Sexy’ en ze begonnen ook een nieuw publiek te bereiken met ‘Stand Up’ en ‘You’re My Mate’ – sportfans.

Fred beschrijft deze periode als iets dat ze ‘niet eerder hadden meegemaakt’. Hun liedjes brachten hen nu naar sportarena’s, F1, het NFL-publiek en het WK. “Het bewees ook dat we grote nummers konden blijven schrijven”, zegt Fred terugblikkend op deze periode.

Domineren van de dance charts

Meer albums volgden ‘For Sale’ en ‘I’m A Celebrity’, Right Said Fred begon de dance charts te domineren met opeenvolgende top 10 dance / clubhits in de VS in samenwerking met de veelgeprezen DJ’s Paul Rincon, DJ Reza en Klubjumbers op ‘I’m a Celebrity’, ‘This Love’ en ‘I Am a Bachelor’, allemaal afkomstig van het album ‘I’m A Celebrity’ plus ‘Raise Your Hands’ en Sexaholic ‘.

Ondertussen werden de Britse hitlijsten in de loop van de jaren negentig meer gehomogeniseerd en werd Right Said Fred’s merk van ironische, observerende popnummers en sing-a-long hits erg gemist. Wereldwijd werden ze echter nog steeds erkend als productieve songwriters, hitlijsten en persoonlijkheden.

25-jarige bestaan

In 2016 vierde Right Said Fred hun 25 jarig bestaan sinds hun hit ‘I’m Too Sexy’. Hoewel de jongens nooit stopten met muziek maken, voelde het als een ’terugkeer’ naar de Britse scene. Er waren mensen die zich de jongens uit hun ‘sexy’ dagen herinnerden, dansend in hun kenmerkende vesten, maar een frissere set oren, degenen die waren opgegroeid met dierbare jeugdherinneringen, wilden graag meer weten.

Musici bij andere grootheden

Q, Gay Times, Gigwise en Shortlist behoorden tot degenen die de afgelopen 25 jaar sinds ‘I’m Too Sexy’ in 2016 met de band hebben gepraat. Mensen waren verrast toen ze ontdekten dat Fred gitaar had gespeeld met Bob Dylan en dat Richard bas speelde voor David Bowie. Onderwerpen als het ondersteunen van onafhankelijke muziek, zelf onafhankelijk zijn, eerlijk, open en standvastig opgedoken zijn in verschillende interviews en hen de aandacht hebben getrokken van een jonger, gepassioneerd en minder cynisch publiek. Voor Right Said Fred draait het allemaal om de muziek en het onafhankelijk zijn, waarbij vooroordelen worden geschuwd.

Right Said Fred blijft verrassen

Right Said Fred is altijd een band geweest die blijft verrassen en dat is de reden waarom ze nog steeds gevraagd worden om op radio, tv en in tijdschriften te verschijnen. Met recente optredens op This Morning, The Wright Stuff, Chris Evan’s op BBC Radio 2 en Lorraine Kelly. Ze zijn nu aantrekkelijk voor een jonger publiek en hebben ook speciale akoestische sets uitgevoerd voor Sofar Sounds en blijven spelen in het hele VK en Europa.

Exactly!

In 2017 bracht Right Said Fred hun negende album uit, ‘Exactly!’ tot lovende kritieken. Het album kenmerkte hun kenmerkende ‘grote’ popgeluid, maar het was ook een glimp van waar de jongens nu in hun leven zijn. Er zijn leuke, observerende nummers als ‘Silicon Journey’, een nummer over de opkomst van de Japanse sekspop, maar er staan ​​meer sombere tonen op het album als ‘Raining In England’. ‘Exactly!’ is een prachtige mix van Right Said Fred’s levendige energie, humor en veelzijdigheid als muzikanten en schrijvers.

Video gebruikt om het goede doel te steunen

In overeenstemming met hun onafhankelijke geest en no-nonsense aanpak, besloten ze af te zien van de grote glimmende popvideo-blauwdruk om geld in te zamelen voor dakloze liefdadigheidscrisis met hun single ‘Sweet Treats’. De video werd gefilmd in een pub en bevatte de jongens met hun fans. De video kostte niets en ze besloten in plaats daarvan het geld dat ze voor de video zouden hebben gebruikt aan het goede doel te doneren. Het is in dit idee waar je de ware geest van Right Said Fred kunt vinden.

Fred en Richard willen muziek maken zonder de onzin van de industrie. Ze geven niets om stereotypen, ze stellen niemand tevreden, behalve hun fans en zichzelf. Met hun ervaring en geschiedenis achter de rug willen de jongens een bevredigende carrière voor zichzelf blijven opbouwen en teruggeven aan onafhankelijke artiesten, waarbij ze graag tijd en advies bieden om hen te helpen de vele schrammen te vermijden waarin ze in de loop der jaren verwikkeld waren geraakt.

Boekingen Right Said Fred

Right Said Fred is het levende bewijs dat twee muziekminnende broers met een oor voor een hit en veel passie en zelfvertrouwen alle verwachtingen kunnen trotseren en de wereld kunnen veroveren – lang leve Right Said Fred.

Kom in de stemming

Right Said Fred boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Right Said Fred te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Right Said Fred wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Right Said Fred viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Right Said Fred online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Right Said Fred boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Right Said Fred kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Right Said Fred boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!