The BlueBirds boeken?

the bluebirds boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

The BlueBirds boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie The BlueBirds

Krystl, Rachèl Louise en Elske DeWall zijn drie powervrouwen die hun sporen in de muziek op persoonlijke kracht, talent en door hard werken hebben verdiend. Zo op het eerste oog lijkt The BlueBirds een door een slimme marketingman samengestelde meidengroep: een petite blondine, een bombshell brunette en een ravishing redhead. Niets is minder waar.

Ze vonden elkaar in hun liefde voor muziek, sterke songs en de serie Nashville. Dat ze alle drie dol zijn op glitters en hoge hakken, dat is mooi voor het plaatje. En dat ze alle drie hun fair share of heartbreak wel gehad hebben de laatste tijd, dat schept zeker een band. Meer dan genoeg aanknopingspunten dus om de krachten te bundelen op ‘Sisters’, een debuutalbum vol aanstekelijke pop die reikt naar Country en Americana.

Nothing on Me

Krystl: “Ik vond Country altijd al heel vet, maar het paste nooit bij mijn eigen carrière. Ik ben veel meer pure pop. Het was een onbeantwoorde liefde.” Na jarenlang in haar eentje de kar te hebben getrokken, was ze toe aan iets nieuws en haar obsessie met de serie Nashville bracht haar op het idee voor een project met andere zangeressen. “Ik dacht gelijk aan Elske, omdat zij ook van deze muziek houdt. We hadden al eens samen geschreven en toen ik haar belde bleek ze een soortgelijk idee te hebben. Dus dat was een makkelijk telefoontje.” Het trio was compleet met ex-3FM Serious Talent Rachèl Louise. The BlueBirds was geboren.

Het plan was simpel: een aantal songs met elkaar te schrijven en een paar shows doen in het theater. That’s it. Maar het gemak waarmee ze samenwerken, de geslaagde harmonieuze samenzang en de onderlinge chemie was van dien aard dat een langere samenwerking een serieuze optie werd. De show die het trio deed in Paradiso was volledig uitverkocht, en ook op de zomerfestivals was The BlueBirds een hit. Het plezier van het samen spelen groeide met elk concert. Rachel: “Er hangt een soort gemak aan die je in je eentje niet kan hebben, omdat het je bread & butter is. Er zit minder druk op, dat is de kracht van dit project.” Elske valt haar bij: “het is zo’n ander gevoel dan dat je in je eentje op dat podium staat.”

Sisters are doin’ it for themselves

De onderlinge verbondenheid en vooral het plezier dat ze hadden verdiende een vervolg in de vorm van een album. De meiden besloten om het heft in eigen hand te nemen en alles helemaal zelf te doen, zonder de hulp van een label of management. Elske: “Van drie meiden op hoge hakken in een glitteroutfit verwachten mensen misschien niet zo snel dat ze alles zelf aanpakken.” Ze gingen op zoek naar producers, schrijfpartners en studio’s. Met JB Meijers (o.a. The Common Linnets) en Matthijs van Duijvenbode (o.a. Douwe Bob) achter de knoppen ontstond een uitgesproken popsound, overgoten met een Country/ Americana sausje en gekleurd door de drie verschillende stemmen. De meiden schreven niet alleen met z’n drieën, maar deden ook co-writes met Bertolf, JP Hoekstra en Will Knox. Het levert een gevarieerd muzikaal palet op.

Qua thematiek komt het toch vooral neer op een ding: mannen. Die blijken een onuitputtelijke bron van inspiratie. Rachèl scheidde een paar jaar geleden, Elske heeft net haar scheiding afgerond en Krystl’s relatie liep onlangs onverwachts op de klippen. Songs als ‘Dynamite’ – dat Krystl schreef drie dagen nadat haar relatie was uitgegaan -, ‘Money’ en ‘Till I Find Someone’ beschrijven verschillende facetten van liefde en relaties. Maar, benadert Krystl, “het zijn allemaal heel krachtige teksten met als basis dat we ons niet gek laten maken.” 

Rachèl: ‘Veel van de teksten zijn gebaseerd op wat een man in een bepaalde situatie met je kan doen, maar dan vooral hoe je daarmee omgaat. Er is geen enkele track bij waarin wij het slachtoffer zijn. De focus is: we hebben elkaar.’ Getuige daarvan is de titeltrack ‘Sisters’, een dronkevrouwslied dat je met vriendinnen in de kroeg kan zingen om elkaar te steunen in nare tijden.

Boekingen The BlueBirds

De enige cover op het album is ‘The Pain Of Loving You’ van Emmylou Harris, Dolly Parton en Linda Ronstadt van hun album ‘Trio’. Elske: ‘Ook drie vrouwen die dachten “laten we samen een album maken”. Met name Dolly Parton is de belichaming van een powervrouw.
Elske: “Zij heeft qua uiterlijk van alles laten doen, en staat bekend om haar grote borsten en platinablonde haar. Maar dat is maar uiterlijk. Ze is gewoon een bad ass songwriter en zakenvrouw en heeft een enorme catalogus aan sterke songs. Daar strijden wij voor!”

Na een uitverkochte clubtour, met o.a. de grote zaal van Paradiso, volgen in 2018 grote festivals als Concert at SEA en lovende recensies over het debuutalbum “Sisters”. Het jaar werd afgesloten met 42 succesvolle theatershows in het hele land. Daar spelen The BlueBirds een muzikale voorstelling die is opgebouwd uit eigen repertoire, aangevuld met covers van vrouwelijke heldinnen als Alison Krauss, Dixie Chicks, Shania Twain, Sheryl Crow en Maren Morris. Een stoere show dus, vol songs en persoonlijke verhalen met ruimte voor humor en zelfspot.
 
In 2019 spelen the BlueBirds met het debuutalbum ‘Sisters’ de festivalweides en openluchttheaters plat.

Kom in de stemming

The BlueBirds boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om The BlueBirds te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u The BlueBirds wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met The BlueBirds viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u The BlueBirds online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

The BlueBirds boeken

Dus bent u benieuwd hoe u The BlueBirds kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

The BlueBirds boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!