Billy Ocean boeken?

billy ocean boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Billy Ocean boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Billy Ocean

Billy Ocean is de grootste zwarte opname ster ooit die in Groot-Brittannië heeft geproduceerd. Hij heeft tot nu toe meer dan 30 miljoen platen verkocht.

Hij verzamelde een stapel gouden en platina-platen over de hele wereld en bereikte de nummer één plek in de hitlijsten, waaronder de VS, Australië, Duitsland, Nederland en het VK. Billy heeft buitengewoon veel succes behaald als artiest en als songwriter.

Billy werd geboren in Trinidad en vestigde zich op slechts zevenjarige leeftijd in het Londense East End. De gekke Calypso-jongen raakte al snel in de ban van soulzangers als Otis Redding en Sam Cooke, evenals popgroepen als The Beatles en The Rolling Stones, waardoor hij een groot deel van zijn studietijd doorbracht in de muziekkamer.

Billy kreeg zijn eerste pauze toen hij tekende bij GTO Records, voor wie zijn tweede single de Motown-achtige Love Really Hurts Without You was, die nummer 2 bereikte in de Britse hitlijsten en nummer 12 in de VS.

Live Aid in 1985

Twee top twintig singles volgden; Love on Delivery en Stop Me, toen werd Red Light Spells Danger een hit in zowel het VK als de VS. Billy veranderde platenlabels en zijn overstap naar Jive Records zorgde meteen voor succes, met de miljoen verkochte Amerikaanse nummer één single Caribbean Queen (waarvoor Billy een Grammy won voor beste R & B-zang), gevolgd door Loverboy en Plotseling, wat de eerste van Billy’s werd moordende ballads. Het album waarvan deze singles afkomstig waren, bracht een jaar door in de Amerikaanse hitlijsten waar dubbel platina werd verkocht (triple in Canada). Billy speelde ook op de Amerikaanse helft van Live Aid, waardoor 1985 een ongelooflijk jaar voor hem werd.

1986 was ook niet slecht, te beginnen met When the Going gets Tough (the tough gets going), het themalied van de Michael Douglas / Kathleen Turner / Danny Devito-film Jewel of the Nile. Billy lanceerde vervolgens het Love Zone-album, dat rechtstreeks naar nummer 2 in de Britse hitlijsten ging en zes maanden in de top 40 bleef. In de VS was er een nummer 1-single met There’ be be Sad Songs (To Make You Cry). Meer hits zouden volgen met de nu klassieke Get Outta My Dreams; Get Into My Car, waarmee Billy opnieuw een Amerikaanse nummer 1-hit wordt.

Een kleine rustpauze

Billy bewees dat hij een van de meest hardwerkende artiesten op het live-podium was en de wereld rondreisde naar een steeds groter wordend enthousiast publiek. Na enorme wereldwijde successen en jaren van toeren besloot Billy een pauze te nemen om wat welverdiende tijd thuis met zijn gezin door te brengen.

In 2007 besloot Billy om terug te gaan om zijn hits opnieuw uit te voeren, dit keer met zijn dochter Cherie op achtergrondzang, met live dates in het VK, Europa, de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en het Caribisch gebied. De tour was een groot succes en culmineerde in het opnieuw krijgen van de bug voor schrijven en opnemen.

In 2008 zag Billy voor het eerst in 15 jaar terug in de studio en nam zijn nieuwe album ‘Because I Love You’ op, dat in 2009 werd uitgebracht. In 2010 ging Billy weer op pad met zijn band in het VK, Europa en de VS met de release van ‘The Very Best of Billy Ocean’, die op nummer 17 in de Britse albumcharts terechtkwam en in 4 weken 72.000 exemplaren verkocht.

Boekingen Billy Ocean

In 2012 ging hij met zijn oude maat Barry Eastmond de studio weer in om tracks op te nemen die het album “Here You Are” werden, dat in 2016 werd uitgebracht in de hitlijsten op nummer 4 – Zijn hoogste hitlijst sinds 1988.

In 2017 werd het album “Here You Are” uitgebracht in de Verenigde Staten. Het jaar was weer een fantastisch jaar voor hem; het spelen van shows in Dubai, USA, Canada, Spanje, Mozambique, Denemarken, Nederland, België, Duitsland en zelfs Luxemburg.

In 2018 speelde Billy een uitverkochte The Royal Albert, die volgens hem een ​​echte mijlpaal was.

Gedurende 2018 en 2019 bleef Billy shows over de hele wereld spelen en voltooide hij ook zijn volgende album, getiteld One World dat in 2020 wordt uitgebracht.

Kom in de stemming

Billy Ocean boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Billy Ocean te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Billy Ocean wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Billy Ocean viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Billy Ocean online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Billy Ocean boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Billy Ocean kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Billy Ocean boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!