Extince boeken?

extince boeken
icon-clock

Tijdsduur

15 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Extince boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Extince

Samen met Kees de Koning staat de Oosterhoutse rapper Extince aan de wieg van het TopNotch-label. Tien jaar geleden maakt de Brabander zijn Nederlandstalige debuut, met het inmiddels legendarische nummer Spraakwater: de eerste Nederlandstalige hiphop-plaat die de top tien van de hitlijsten bereikt! Met de komst van deze single stapt de hiphop van Nederlandse bodem eindelijk uit de kinderschoenen. Extince, a.k.a. de Exter-o-Naldus, tilt het genre naar een hoger niveau door niet langer Amerikaanse hiphop domweg te vertalen en niet klakkeloos te imiteren wat rappers in de Verenigde Staten doen. De geboorte van de typisch Nederlandse hiphop is een feit.

Debuutalbum Binnenlandse Funk

Binnenlandse Funk, het debuutalbum van Extince uit 1998, wordt door mensen uit alle lagen van de bevolking juichend ontvangen. Met de singles Viervoeters, Kaal Of Kammen en Zoete Inval scoort de Ex hit na hit en zijn album wordt door muziekjournalistiek Nederland bejubeld. Sommigen recensenten spreken zelfs van ‘één van de belangrijkste platen van Nederlandse bodem aller tijden’.

post-Doe Maar-tijdperk

Hennie Vrienten noemt, tijdens de persconferentie waar de Doe Maar comeback wordt aangekondigd, Extince als een van de meest indrukwekkende nieuwe Nederlandse artiesten in het post-Doe Maar-tijdperk. Voor het gros van de meer nieuwe helden aan het hiphop front, zoals bijvoorbeeld Opgezwolle en Terilekst, was de muziek van Extince een toonaangevende inspiratie en soms zelfs een directe aanleiding om te beginnen met het musiceren.

2e album: Vitamine E

In 2000 verschijnt het tweede album van Extince; Vitamine E. Ook nu ontvangt de rapper louter lovende kritieken. De singles Grootheidswaan en de Avonturen van de Exter-o-Naldus behalen niet dezelfde hoge posities in de hitlijsten als hun voorgangers, maar kunnen desalniettemin rustig hits genoemd worden. Het openingsnummer van dit album, Culture Shock, vormt zelfs een inspiratiebron voor het naslagwerk van de Nederlandse hiphop ‘Van Brooklyn naar Breukelen’ dat in 2002 verschijnt. Een ander hoogtepunt op het tweede album is Dutch Touch; ‘Een multiculturele jamsessie’ waarbij acht rappers in acht verschillende moedertalen het smeltkroes-effect van hiphop demonstreren.

Hongerige gevoel naar meer

De titel van zijn derde plaat, 2e Jeugd, refereert aan het hongerige gevoel dat Extince tijdens het opnameproces door zijn aderen voelt stromen. Dit gevoel van honger is voor Ex vergelijkbaar met de drive die hij twintig jaar geleden voelde, toen hij in eigen beheer zijn eerste single uitbracht. In het nummer Tijd, dat geproduceerd is door de Nederlandse hiphop-legende Allstar Fresh, volgen we de geschiedenis van Extince aan de hand van de dans; van de stoelendans, via schuifelen naar electric boogie. Dat het eenzaam is aan de top horen we in Lage Landen, Hoge Bomen, waarin Extince met furore de scepter zwaait over ons taalgebied. Het nummer Euro Express kan als een vervolg worden gezien op Dutch Touch, alleen trekt Extince ditmaal door het verenigd Europa op zoek naar zijn bondgenoten.

Bonusklassieker

Nog voor de eerste exemplaren van 2e Jeugd de fabriek uit rollen, wordt het nummer Xtra Ball (volgens Extince niet meer dan een bonusnummer) al uitgeroepen tot een absolute klassieker. Op dit nummer, dat het midden houdt tussen jazz fusion en down south hiphop, bewijst de prins Extince wederom de absolute koning van de Nederlandstalige hiphop te zijn. Of, om de man zelf te citeren;

‘Ik ben het levende bewijs dat de jeugd deugt’ (uit: Spraakwater).

Onlangs stond Ex, samen met zijn dj Code Red, op het podium in de Melkweg, ter ere van de tiende verjaardag van TopNotch. Oplettende luisteraars hoorden daar behalve enkele golden oldies, óók nieuw werk de revu passeren. That’s right; Prins Extince werkt momenteel hard aan nieuw materiaal!

Boekingen Extince

Zo verscheen eind 2005 al cd verzamel cd De Avonturen van de Exter-O-Naldus met hits, remixes, nooit eerder gehoord werk en nieuwe tracks, die begin 2006 ook op vinyl te verkrijgen was. Inmiddels is zijn nieuwe track 20 Jr. op the Box aan te vragen via clipcode 20. Het nummer is inmiddels ook op vinyl te verkijgen want sinds maart 2006 ligt de 12inch Extra Avonturen bij je favoriete platenboer. Deze plaat bevat de nummers Jij, Jij & Jij, Wat Het Is (De Ex Is Wat Het Is) en uiteraard 20 Jr. Dit alles kan uiteraard opgevat worden als Ex’s stap in de richting van zijn nieuwe adolescentie.

Kom in de stemming

Extince boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
748 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Extince te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Extince wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Extince viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Extince online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Extince boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Extince kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Extince boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!