In het programma Opsporing Verzocht werd dinsdag gesproken over een verdachte met een ‘Ali B-accent’ en dat is bij onder anderen de rapper zelf in het verkeerde keelgat geschoten.

Ali B vraagt zich af wat de verdachte precies heeft gezegd. "Hey, ik ben je zat. Geef je leipemocroflavour of ik rampeneer je, en zeg niet wat zou je doen? Want met mij wil je geen war child", grapt hij op Twitter.

De artiest schrijft ook dat hij het heel erg vindt voor het slachtoffer. "Ik wens haar veel sterkte. Ik ga er vanuit dat zij goede intenties heeft en ‘ik’ wil in deze hype niet belangrijker worden dan haar verhaal. Als blijkt dat je daders van dit soort zaken sneller arresteert door mijn naam te gebruiken, vooral doorgaan, offer ik me graag voor op."

Ali B krijgt steun van zijn fans én van Jörgen Raymann. Dinsdagavond stuurde de cabaretier/presentator via Twitter boze berichten de wereld in. "What is next? Dat de bende van Venlo een Wilders-accent had! Kom op zeg. Ali B verdient deze shit niet. Broertje, ik kan veel hebben, maar dit gaat te f*cking ver."