Ten Sharp boeken?

ten sharp boeken
icon-clock

Tijdsduur

30 minuten

icon-music

Geluid

Incl. geluid tot 350 personen

Ten Sharp boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Ten Sharp

Tijdens het bandjesconcours De Grote Prijs van Nederland werd met melodieuze rockgroep ‘Streets’ het zaad gepot voor wat niet lang daarna tot Ten Sharp zou uitgroeien. Verder dan de voorrondes komen Kapteijn en Hermes, destijds spelend met bassist Ton Groen, drummer Wil Bouwes en gitarist Martin Boers niet, maar toch weten ze niet lang daarna een contract te tekenen bij CBS. De eerste single ‘When The Snow Falls’ (84) levert een tipnotering op, terwijl opvolger ‘Japanese Lovesong’ het zelfs tot de 30e plek van de hitparades brengt. De twee volgende singles (‘Last Words’ en ‘Way Of The West’) floppen en teleurgesteld valt de groep niet lang daarna uit elkaar.

Ten Sharp en You

Bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en Niels Hermes en Ton Groen blijven liedjes maken, in principe voor anderen. Marcel Kapteijn, nog steeds de buik vol van het platenwereldje, zingt de demo’s. Als uiteindelijk Sony Music grote interesse toont voor de nieuwe stukken geeft Kapteijn zijn verzet op. Met eerdere ervaringen in het achterhoofd, schat hij in dat het toch niet zo’n vaart zal lopen. Hoe kan een mens zich vergissen:
De nieuwe stukken worden (met medewerking van producer Michiel Hoogeboezem, ex-Solution saxofonist Tom Barlage, en ex-Time Bandits gitarist Hugo de Bruin) op CD gezet. In 1991 wordt ‘You’ als single uitgebracht en uiteindelijk raast het plaatje door alle belangrijke Europese hitlijsten en nog een stuk of wat daarbuiten. Tot op de dag van vandaag is ‘You’ overal ter wereld te horen en staat de balans op zo’n 18 miljoen verkochte exemplaren. De toen al uitgebrachte mini-CD ‘Under The Waterline’ wordt met een aantal nieuwe songs uitgebreid tot een volwaardig album, waarvoor Ten Sharp in 1992 de Exportprijs in ontvangst mag nemen.

Geen eendagsvlieg

Geen van de volgende singles weet het succes van ‘You’ te evenaren, laat staan te overtreffen. Dat kan ook haast niet en het duo is er overigens niet rouwig om. Ze zijn al meer dan genoeg van huis en haard weg om het succes van de supersingle te promoten. De weerslag daarvan is te vinden op de tweede CD ‘The Fire Inside’, die in 1993 wordt uitgebracht. ‘Rumours In The City’ bijvoorbeeld, waarin ze hun ervaringen vastleggen na bezoeken aan Argentinië. De single Dreamhome komt in ons land in de hitlijsten terecht en bewijst eens temeer dat Ten Sharp geen eendagsvlieg is.

De vraag naar liveshows is groot en in 1994 en 1995 gaan Hermes, Kapteijn en Groen, aangevuld met vier conservatoriummuzikanten op tournee. Eerst langs de theaters, later grote festivals als het World Liberty Concert in Arnhem, Parkpop in Den Haag of de Amsterdamse Uitmarkt. De samenwerking blijkt zo goed te bevallen dat besloten wordt om de derde CD met de volledige band op te nemen.

Shop Of Memories

Shop Of Memories brengt wat de titel doet vermoeden: muzikale invloeden worden verwerkt in de eigen, uitermate verzorgde volwassen songs. Ten Sharp is uitgegroeid tot een gedegen albumgroep, met als extra bezetting: Bennie Top op drums, Ton Groen op bas, Nick Bult op toetsen, Hubert Heeringa op saxofoon, viool en tovertoeter en Yelle Sieswerda op gitaar. Als ze in 1996 worden gevraagd voor de eerste show van de Marlboro Flashback Tour, sluit dat naadloos aan op de al ingeslagen weg. De groep wordt verzocht nummers te spelen van hun helden, hun grote invloeden. De serie concerten, waarin het trio met hun muzikanten liedjes speelt van o.a. The Eagles, Steely Dan, Crowded House, Hall & Oates, E.L.O., Steve Miller, The Rolling Stones en The Beatles, is een daverend succes. Om het moment voor de eeuwigheid te bewaren wordt tijdens de tour Roots-Live opgenomen.

Best of …

De twee jaren die daarop volgen worden besteed aan de Roots-promotietour, een tweede Flashback-tournee waarin louter werk van de gebroeders Finn (Crowded House, Split Enz) wordt gespeeld, en een 35 zalen tellende theatertournee. De plannen voor een nieuwe studio plaat worden daardoor vooruit geschoven. Om het vlammetje brandende te houden wordt besloten om een ‘Best of’ uit te brengen, alhoewel Kapteijn en Hermes in het verleden te weinig greatest hits zien om die titel te rechtvaardigen. Ze besluiten om er vijf nieuwe songs aan te voegen, als voorbode op de nog steeds in slaapstand verkerende studioplaat. Dat ze het schrijven niet zijn verleerd blijkt als single ‘Beautiful’ toch weer die hitpotentie kent en het nummer in Argentinië zelfs op de eerste plek van de hitlijsten belandt.

Boekingen Ten Sharp

Dit is ook het moment waarop Hermes en Kapteijn arrangeur Tom Bakker leren kennen. Hij voorziet de vijf nieuwe liedjes op ‘Everything & More’ van strijkersarrangementen. Niets liever willen Niels en Marcel ook bij hun volgende plaat weer met Tom samenwerken. Dit mondt uiteindelijk uit in het album ‘Stay’, waarop Tom Bakker een groot gedeelte van de composities voor z’n rekening neemt. Het wordt een positief, enthousiast album gevuld met twaalf zeer uiteenlopende stukken. De productie is dit keer uit handen gegeven aan Peter van Asten. Gitarist Rob Winter, bassist Giovanni Caminita, drummer Ton Dijkman, en pianist Tom Bakker vormen de ruggengraat van het album Stay. Zij worden op hun beurt weer aangevuld met een strijkersorkest, de hammond van Nico Brandsen, de percussie van Antoon Toolsma en het koperwerk van de Jay Horns.

En nu

Tot op de dag van vandaag dragen Kapteijn en Hermes in binnen-en buitenland hun muzikale verleden uit. Maar ook los van elkaar zijn zij gepassioneerd bezig met een muzikaal leven na(ast) Ten Sharp.

25 jaar later …

Precies 25 jaar na de release van hun hit single ‘You’ wordt Ten Sharp gevraagd een ontmoeting aan te gaan met rapper Cho in het TV programma ‘Ali B op volle toeren’. Hierin gaan Ten Sharp en Cho/Ali B aan de slag met elkaars hit: ‘You’ en ‘Misschien Wel Hè’. Ten Sharp heeft geprobeerd het verhaal van Cho en zijn hit song in eigen muzikale woorden te vangen, met als resultaat de single ‘Maybe’ (release: Januari 2017): Géén rap, maar een old-school Ten Sharp ballad met een vleugje 2017.

Kom in de stemming

Ten Sharp boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
798 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Ten Sharp te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Ten Sharp wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Ten Sharp viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Ten Sharp online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Ten Sharp boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Ten Sharp kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Ten Sharp boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!