Fietsorkest boeken?

fietsorkest boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Fietsorkest boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Fietsorkest

Van bicykletter tot chasse patate…

Het fietsorkest door de jaren heen (een historisch overzicht).

In 1998 kwamen de Eindhovenaren Ruud Schellekens (fietsenmaker en saxofonist) en Henrie Stribos (postbode en trompettist) op het idee om een oude 5-persoons-tandem die achter de fietsenzaak van Ruud lag weg te roesten, te gaan gebruiken voor een fietsorkest. De tandem die oorspronkelijk voor een kroegentocht met carnaval was gebouwd, werd opgeknapt, er werd met behulp van een voorvork een zesde zadel achterop toegevoegd, muzikanten werden geronseld en het eerste fietsorkest was een feit. Het kreeg de naam ‘Bicykletter’.

’t Brabants Fietsharmonisch Orkest

Er werd een repertoire bij elkaar gekocht en gearrangeerd en de eerste optredens werden geboekt. Na een veelbelovende start besloot Ruud in 2003 zijn rijwielzaak te verkopen en helemaal voor een nieuw, professioneel fietsorkest te gaan. Hij bouwde een nieuwe tandem die wat beter bestand was tegen het zware bestaan van een fietsorkest-fiets (met zes muzikanten plus instrumenten plus tandem kom je al gauw op een gewicht van 650 kilo…) en het orkest werd omgedoopt tot “’t Brabants Fietsharmonisch Orkest”.

Boekingen Fietsorkest

Er werden muzikanten aangetrokken die veel tijd wilden vrijmaken voor het fietsorkest. Naast het spelend fietsen of fietsend spelen – wat u wilt – werd er werk gemaakt van slapstickachtige acts. Het aantal optredens steeg van 20 in 2004 tot 75 in 2006 en schommelt sindsdien rond de 50 per jaar. Het fietsorkest bleek een gouden concept, enig in zijn soort…!

Omdat we onze naam vaak moesten uitleggen besloten we in 2016 dat we voortaan eenvoudig “Fietsorkest” heten. De afgelopen jaren ontstond het plan om naast onze act in fanfarepakken een act te ontwikkelen op een tandem met racestuur en uitgedost als wielrenners uit de jaren 30. Nieuwe wielrenner-gerelateerde acts werden bedacht en de act kreeg de naam “Chasse Patate”.

De huidige bezetting van het Fietsorkest

 • Louis Roeland (Stuurman/Bekkenist)
 • Ruud Schellekens (Altsax)
 • Hans Boschman (Tenorsax)
 • Pier Borkent (Trompet)
 • Wicher Gerrits (Accordeon)
 • Rob Musters (Bastuba / grote trom)

Kom in de stemming

Fietsorkest boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

 • Grootste aanbod van Nederland en België
 • Wij denken met u mee van A tot Z
 • Hoge klantenwaardering
 • Snelle reactie tijd
 • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Fietsorkest te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Fietsorkest wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Fietsorkest viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Fietsorkest online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Fietsorkest boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Fietsorkest kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Fietsorkest boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!