Josee Koning en Band boeken?

josee koning boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

icon-notice

Opmerking

Jazz en Braziliaanse muziek

Josee Koning en Band boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Josee Koning en Band

Josee Koning is misschien wel de meest Braziliaanse zangeres van Nederland. Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium, verdiepte zij zich verder in de Braziliaanse muziek en cultuur in Rio de Janeiro. Josee is zangdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en geeft regelmatig workshops en gastlessen.

Veel mensen kennen Josee van Batida, de Braziliaanse fusion-formatie waarmee zij in de jaren tachtig furore maakte. Batida bracht drie albums uit, toerde in binnen- en buitenland en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival.

Na het uiteenvallen van Batida bouwde Josee aan haar eigen solocarrière met inmiddels 4 soloalbums en vele optredens in zowel Nederland als in Brazilië. Samen met haar internationale band swingt Josee moeiteloos heen en weer tussen haar twee werelden. Ze zingt de Portugese teksten alsof ze een zusje van Astrud Gilberto is en swingt gewoon door als ze overschakelt naar het Nederlands. Haar ingetogen zang en de perfecte timing doen de rest. Haar repertoire reikt inmiddels van bekende Braziliaanse toppers als Mascenada en Aqua de Bebe tot Nederlandse evergreens als Verdronken Vlinder en De Reiziger

Josee treedt op met verschillende programma’s die elk hun eigen sfeer neerzetten tijdens uw evenement. Programma’s

Programma’s

1.     Bossa Nova
Iedereen raakt in vervoering bij het horen van bossa nova. Wie kent er niet ‘A garota de Ipanema’, (‘The girl from Ipanema’), ‘Desafinado’ en ‘Agua de beber ‘ van Antonio Carlos Jobim? Josee Koning kan als geen ander de nuances en sfeer oproepen die deze muziek met zich meebrengt. Intiem, sfeervol en subtiel swingend. Muziek die op een onbewuste manier aanzet tot  meebewegen. Het Portugees van Brazilie is de meest muzikale taal ter wereld, dus sensuele muziek!!

2.     Sergio Mendes
Braziliaanse muziek werd in de 60-er jaren pas echt op de kaart gezet door de Braziliaanse pianist Sergio Mendes. Met zijn formatie Brasil ’66 veroverde hij de wereld met hits als Mas que nada (onlangs voor de 2e keer een hit geworden). Met haar eigen band speelt Josee Koning moeiteloos op een net zo swingende wijze deze opzwepende en dansbare muziek.

3.     Verdronken Vlinder
Josee Koning is door haar huwelijk met Lennaert Nijgh zeer vertrouwd met zijn teksten. Het moest er dan ook een keer van komen, een combinatie van haar twee grote liefdes: Braziliaanse muziek en de teksten van Lennaert, die bekend was als tekstschrijver van Boudewijn de Groot. Met haar cd Verdronken Vlinder [2005] ging dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling.

Voor Josee verwoorden de prachtige teksten van Lennaert het ware gevoel van ‘saudade’, dat melancholische verlangen dat ook zo aanwezig is in de Braziliaanse muziek. Na Lennaert’s overlijden in 2002 wilde Josee als hommage zijn teksten verbinden aan Braziliaanse muziek. Zij liet bekende stukken als Verdronken Vlinder, Beneden alle peil en De Reiziger voorzien van subtiele Braziliaanse arrangementen en nam deze met Braziliaanse muzikanten op in Rio de Janeiro. Het resultaat is een bijzonder programma dat 2 werelden met elkaar verbindt

4.     Mijn Braziliaanse Hart
In Mijn Braziliaanse Hart voegt de zangeres haar diverse programma’s op stijlvolle wijze samen.

Kom in de stemming

Josee Koning en Band boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
811 beoordelingen Laatste beoordeling: 6 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Josee Koning en Band te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Josee Koning en Band wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Josee Koning en Band viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Josee Koning en Band online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Josee Koning en Band boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Josee Koning en Band kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Josee Koning en Band boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!