Lenny Keylard boeken?

Lenny-Keylard-Boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Lenny Keylard boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Lenny Keylard

Lenny Keylard was een opvallende verschijning in het programma The Voice Of Holland. Getooid met zijn dreadlocks en vastbesloten ‘zijn’ reggae op de kaart te zetten bij een jongere doelgroep, gooide hij hoge ogen bij het publiek en de coaches. Nu doet hij dat nog eens dunnetjes over met zijn debuutalbum, Jah’s The Remedy & Love Is The Cure. De 23-jarige Lenny Keylard uit het Noord-Hollandse Zaandam was bijna voorbestemd om muzikant te worden. “Mijn vader, opa, vier ooms en tante speelden allemaal gitaar”,herinnert hij zich. “Dat wilde ik ook. Omdat mijn vader geen tijd had om het me te leren, stuurde hij me naar mijn opa. Daar ging ik vervolgens elk weekend heen.” Het zingen begon rond zijn tiende. “De behoefte om dat andere mensen te laten horen kwam pas op de middelbare school. Daar vormde ik mijn eigen bandjes. Toen mensen in mijn omgeving erachter kwamen dat ik speelde, werd ik steeds meer gevraagd voor kleine optredens op verjaardagen en andere familiefeestjes.”

Ik heb altijd mijn eigen koers gevaren

Met zijn familie maakte Lenny Keylard regelmatig muziek. “Met mijn vader en oom speelde ik classic rock: liedjes van The Eagles en Creedence Clearwater Revival. Mijn oom was meer van de blues; met hem deed ik nummers van Elvis, maar ook van The Mamas & The Papas, Sam Cooke en BB King. Daardoor ontwikkelde ik een afwijkende smaak, met al die oude muziek. Als ik op school Eric Clapton speelde, kenden mijn klasgenootjes die muziek niet. Bij de leraren viel dat meer in de smaak”, lacht hij. “Ik heb altijd mijn eigen koers gevaren en nooit veel belangstelling gehad voor recente muziek. Net als vroeger luister ik ook nu het meest naar muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.”

In de reggae vond ik afleiding

Op zijn twaalfde werd Lenny gepakt door de stijl die hem tot op de dag van vandaagraakt: reggae. “Mijn ouders scheidden en in de reggae vond ik afleiding, het was eensoort vlucht”, bekent Lenny. “Ik luisterde naar de teksten en die hielpen me bij hetopgroeien. Ze deden me beseffen dat ik niet de rest hoefde te volgen, maar mijn eigen weg moest bewandelen. Wat me aansprak was het ritme, maar ook de positieve boodschappen die in de muziek zitten. Het gaat vaak over eenheid; over mensen bij elkaar brengen. Over dat plezier maken met anderen belangrijker is dan geld en materiële dingen. Toen ik die teksten hoorde, herkende ik mezelf erin.”

Voor mij is dit een levensstijl

Volgens eigen zeggen groef Lenny keylard zich helemaal in de reggae in. “Het houdt niet op bij muziek leuk vinden; voor mij is dit een levensstijl. Andere mensen zien vooral het uiterlijk, zoals mijn dreads en baard. Maar voor mij is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te leven volgens je hart. Als je dat volgt, weet je wat goed en fout is en kun je ernaar leven. Dat uit zich in simpele dingen, zoals dat ik anderen behandel zoals ik wil dat ze dat bij mij doen. Als ik mijn hart volg, komt alles goed.” Zijn grote voorbeeld laat zich raden: Bob Marley. “Hij is toch de grondlegger. ‘The King of Reggae’. Hij heeft veel artiesten beïnvloed met zijn muziek; misschien zelfs de hele wereld wel. Dat vind ik mooi.”

The Voice Of Holland

Al voordat Lenny Keylard zich inschreef voor The Voice Of Holland, was hij bezig een eigen album te maken. “Ik schreef al sinds mijn veertiende of vijftiende zelf nummers. Op een gegeven moment had ik er genoeg om een album te maken. Dat leek me te gek, om echt iets van mezelf te creëren. En dan kijken hoe ver ik ermee kwam.” Hij schreef, produceerde én financierde zijn album zelf. “Ik nam het op in een klein studio’tje in Amsterdam,” daarbij geholpen door de band The Family Tree. Vanwege de gebrekkige kwaliteit heeft Lenny zijn album recent opnieuw opgenomen. Onder de titel Jah’s The Remedy & Love Is The Cure is zijn officiële debuut een feit.

Dream team van coach Roel van Velzen

Aan de nieuwe versie werkte Lenny Keylard met producer Holger Schwedt, onderdeel van het dream team van coach Roel van Velzen in TVOH. Naast acht van de oudenummers wordt de plaat aangevuld met twee nieuwgeschreven liedjes en Lenny’s versie van VanVelzens Baby Get Higher, dat hij met veel succes bracht in de liveshows. Leuk detail: op de albumversie is VanVelzen zelf ook te horen. Het nummer werd uitgebracht als eerste single en belandde op één in de reggae top 10 van iTunes.

Dat is om reggae onder de aandacht brengen

Het brengt Lenny weer een stap dichter bij zijn doel. “Dat is om reggae onder de aandacht brengen, voornamelijk bij de jeugd. Toen ik de reggae zelf had ontdekt, miste ik die op radio en tv. Ik vond de band Beef goed, maar daarmee had je het wel gehad. Dus, besloot ik bij het maken van mijn album: wat als ik de jeugd zelf kan laten uitvinden wat reggae is? Volgens mij is dat gelukt. Sinds het tv-programma word ik regelmatig bedankt door mensen die zeggen dat ik reggae opnieuw op de kaart heb gezet. Geweldig toch? Mensen hoeven mijn muziek heus niet leuk te vinden”, zegt hij bescheiden. “Maar het zou fijn zijn als ze weten dat de reggae bestaat.”

Oproep voor het programma

Bij The Voice Of Holland kwam hij indirect terecht vanwege zijn ándere baan. “Ik ben leerling verpleegkundige. Vlak voordat ik een avonddienst in zou gaan, zag ik op tv de oproep voor het programma. Eerst dacht ik: weer zo’n talentenjacht. Maar toen ik beter luisterde, hoorde ik dat het serieus was. Ik ben gaan onderzoeken op internet wat The Voice inhield en wat me heeft overgehaald was de blinde auditie.”

Boekingen Lenny Keylard

Ook als hij in juni klaar is met zijn opleiding, geeft Lenny zijn eerste carrière niet zomaar op voor de nieuwe. “In september begin ik aan de opleiding tot gipsverbandmeester, de reden dat ik ooit aan dit vak ben begonnen. Muziek is waar mijn hart ligt, maar werken in het ziekenhuis doe ik ook met plezier. Ik vind het belangrijk om meerdere dingen te doen. En in de geweldige verhalen van de mensen die ik verzorg, vind ik weer inspiratie voor mijn muziek.”Veel wensen heeft hij niet. “Ik hoop veel op te treden met mijn band. In plaats van met professionele muzikanten te werken, vul ik mijn band liever met goede vrienden.” Het past helemaal in zijn reggae-levensstijl, zegt Lenny simpel. “Als ik de dingen kan doen die ik leuk vind, ben ik gelukkig.”

Kom in de stemming

Lenny Keylard boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
785 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Lenny Keylard te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Lenny Keylard wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Lenny Keylard viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Lenny Keylard online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Lenny Keylard boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Lenny Keylard kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Lenny Keylard boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!