Ernst Daniel Smid boeken?

Ernst Daniel Smid Boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Op aanvraag

Ernst Daniel Smid boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Ernst Daniel Smid

De bariton Ernst-Daniël Smid, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd geboren in Enschede, en volgde zijn muzikale opleiding aan het voormalig Amsterdams Conservatorium. Hij studeerde solozang bij Erna Spoorenberg en volgde de opera opleiding o.l.v. Hans van den Hombergh en Max Dooyes. Sedert 1978 reisde hij als solist verbonden aan diverse operahuizen heel Europa door. Zijn repertoire is groot en bevat werken van alle grote componisten Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti, Wagner, Mozart, Strauss, Sjostakovitsch, Tsjaikovski,etc. Sedert 1991 viel zijn kunnen op bij het grote publiek. Hij kwam, zag en overwon met zijn intense creatie van Javert in de musical Les Misérables.

Concerten, radio en TV uitzendingen

Dit leverde hem uitnodigingen op naar London. Maar hij verkoos toch zijn door hem zo geliefde Nederland als werkterrein. De jaren daarop schitterde Ernst-Daniël Smid, ondermeer in Sweeney Todd A musical Century “the sound of Music”, “The Hired Man”, “Grace the Musical”. Toegankelijkheid, passie en gedrevenheid zijn synoniemen voor de naam Ernst-Daniël Smid. Bekend van zijn radio en TV uitzendingen en zijn talrijke concerten die hij in zijn inmiddels bijna 30-jarige theaterloopbaan heeft mogen verzorgen. Na een gedegen opleiding aan het Amsterdams Conservatorium bouwde hij zijn carrière geleidelijk op vanuit een klein theater tot en met het prestigieuze Carnegie Hall in New York. Zijn enorme succes met zijn deels door hemzelf ontworpen TV programma Una Voce Particolare stoelt dan ook voor een groot deel op de “aaibaarheid “ van de presentator. Ook het tv programma Wonderlijke Wegen, waarin hij op zoek gaat naar cultureel erfgoed in Nederland, mag zich op een groot publiek verheugen. Hierop volgend het tv programma Kaaskoppen & Waterlanders, gebaseerd op de Canon van Nederland.

Cd album ”Gevoel van Geluk”

De liefde voor de klassieke muziek is niet ten koste gegaan van zijn liefde voor het Nederlandse lied..dat moge blijken uit de bijna gouden status die zijn verschenen Cd album ”Gevoel van Geluk” ten deel mocht vallen. Voor de liefhebbers mag het een geruststelling heten dat er een tweede album is verschenen getiteld “Als de dag van Toen”.

Schuwt het contact met zijn publiek niet

Ernst-Daniël Smid schuwt het contact met zijn publiek niet en zijn concerten zijn meer dan een aaneenschakeling van uiterst fraai gezang, maar meer een” huiskamerbelevenis”, waarbij hij zijn liefde graag toelicht. Zijn twee theatertournee’s zijn door pers en publiek alsmede de theaterdirecties enthousiast ontvangen. Ernst Daniël Smid heeft zijn passie voor de mens achter de componist en/of de zangers vastgelegd op Video/DVD en CD. De titelrol van Nabucco (2006) en de rol van Jago in de opera Otello (2007) zijn de meest recente operarollen.

Volgende rollen op het repertoire :

Figaro.. Barbier van Siviglia Wolfram Tannhäuser Graaf Almaviva ..Le Nozze di Figaro Yevgeni Onegin Onégin Luna.. Trovatore Don Giovanni..Giovanni Falke/Frank Fledermaus Sharpless.. Butterfly Valentin/Mefisto. Faust Don Carlo La Forza del Destino Musiklehrer Ariadne auf Naxos Germont.. La Traviata Belcore L’Elisir d’amore Sylvio I Pagliacci Henri. Der Opernball Homonay. Zigeunerbaron Ezio.. Atilla Toreador. Carmen Tarquinius.. Rape of Lucretia Ping.. Turandot Dandini La Cenerentola Georg Faust Dr Faustus..(C Boehmer) Morald.. Die Feen Graf Liebenau Der Waffenschmied.

Geridderd in Orde van Oranje Nassau

Op 9 mei 2008 wordt Ernst Daniël Smid door burgemeester Schoenmaker geridderd in de Orde van Oranje Nassau bij gelegenheid van zijn 30-jarig artiestenjubileum. Hij krijgt deze onderscheiding omdat hij zich op exceptionele wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de klassieke muziek en zijn talent veel respect afdwingt en ook de manier waarop hij dat talent heeft ingezet voor de samenleving, zo meent de burgemeester.

Boekingen Ernst Daniel Smid

Ook voor het feit dat Ernst via televisie- en radioprogramma’s als Una Voce Particolare en Muziek aan Tafel al jarenlang operette, opera en andere klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek. Een bijzondere prestatie in deze tijd van eendagsvliegen en populaire muziekprogramma’s als X-factor en Idols zo meent de burgemeester. Daarnaast heeft Ernst Daniël Smid zich ook ingezet voor diverse goede doelen. Hij is ambassadeur van Stichting Weeshuis Egyam in Ghana en beschermheer van de Stichting Progeria. Kortom Ernst-Daniël Smid…..U kunt er nog heel veel plezier mee beleven!

Kom in de stemming

Ernst Daniel Smid boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
790 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Ernst Daniel Smid te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Ernst Daniel Smid wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Ernst Daniel Smid viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Ernst Daniel Smid online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Ernst Daniel Smid boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Ernst Daniel Smid kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Ernst Daniel Smid boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!