Joep Beving boeken?

joep beving boeken
icon-clock

Tijdsduur

In overleg

icon-music

Geluid

Excl. techniek / geluid

Joep Beving boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Joep Beving

Joep Beving is al op jonge leeftijd één met de piano. Hij werd gedwongen zijn muzikale studies aan het conservatorium te beëindigen en ging in plaats daarvan verder aan de universiteit om een ​​graad in openbaar beleid en openbaar bestuur te behalen. Zijn liefde voor zijn instrument is echter nooit vergaan. Waar het ooit zijn doel was om zoveel mogelijk noten per minuut te slaan, is zijn speelstijl door de jaren heen veranderd, op zoek naar een bepaalde esthetische essentie. Zijn pad werd verlicht door een piano die Beving erfde van zijn grootmoeder toen ze in 2009 overleed. Dit Duitse instrument drong aan op een zachtere aanraking en een gracieus tempo, wat Beving er uiteindelijk toe bracht zich aan te passen aan een meer klassiek vocabulaire om zijn verhaal te vertellen.

Dit verhaal begon zich relatief laat in zijn leven te manifesteren, toen hij in 2014 op 38-jarige leeftijd gedwongen thuis moest blijven van zijn werk en besloot te reageren op de loting van zijn piano. Op zoek naar rust en een vorm van essentie, begon muziek zichzelf te presenteren die hij nog nooit eerder in zijn leven had gespeeld. Minimale stukken die hij later ooit omschreef als ‘simpele muziek voor complexe emoties’. Afgewezen door het enige label dat hij benaderde, besloot Joep in 2015 zijn debuutalbum Solipsism in eigen beheer uit te brengen.

Een van de meest beluisterde live pianisten ter wereld

Het geluid van zijn piano vond zijn weg naar de oren van Deutsche Grammophons A & R-manager Christian Badzura toen hij zijn favoriete bar in Berlijn bezocht. Dit leidde tot de ondertekening van Beving voor ’s werelds meest vooraanstaande label en bijgevolg de release van het even succesvolle tweede album ‘Prehension’ in 2017, waardoor Joep op dat moment een van de meest beluisterde live pianisten ter wereld was.

Hij heeft veel van de brede aantrekkingskracht van zijn muziek toegeschreven aan de bewustzijnsstroom waarin sommige stukken zijn bedacht. Beweren dat de muziek er al is en dat men ‘gewoon’ de omstandigheden moet creëren om te kunnen landen. In 2018 zette hij dit idee een stap verder met de release van ‘Conatus’, waarvan hij zei: ‘Als je muziek als een levend organisme ziet, is het niet ondenkbaar dat het zijn eigen aangeboren neiging heeft om te blijven bestaan ​​en zichzelf te verbeteren. ” Op Conatus ziet Beving composities van zijn eerste twee albums, reizen door de hoofden van artiesten die hij bewondert (o.a. Suzanne Ciani, Colin Benders en Andrea Belfi) en resulteren in nieuwe muziekstukken die nieuwe lagen en dimensies toevoegen die zouden dienen als de opmaat voor zijn volgende grote solo-project zoals dat in april 2019 zou blijken.

Trilogie van albums

Als onderdeel van het kunstwerk ‘Franchise Freedom’ van het veelgeprezen kunstenaarsduo Studio Drift, reist Joep eind 2018 naar Burning Man om op te treden in de woestijn van Black Rock City voor zijn grootste publiek tot nu toe. Geïnspireerd door het vertoon van menselijke creativiteit en inclusiviteit keert hij terug naar huis om zijn derde soloalbum af te maken.

In april 2019 verschijnt HENOSIS, het afsluitende hoofdstuk van Joep Beving in een trilogie van albums – het einde van een intens persoonlijke vierjarige spirituele en filosofische verkenning.

Op HENOSIS zet de Nederlandse componist zijn minimalistische en soms romantische schrijfstijl voort, maar verkent deze keer nieuwe territoria. Het begint waar zijn tweede album Prehension ons achterliet, de warme intieme klank van de Schimmel-piano. Met hulp van producer Gijs van Klooster en door samenwerkingen met Cappella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos opent Joep Beving nieuwe muzikale werelden met orkestrale en elektronische klanken naast de vertrouwde piano.

Boekingen Joep Beving

Zijn debuutalbum ‘Solipsism’ onderzoekt het zelf en hoe het zich tot de ander verhoudt door te proberen te laten zien dat we een gedeeld begrip hebben van wat het is om mens te zijn. Voor ‘Prehension’ beschrijft Beving het besef dat hij was uitgezoomd van het individuele niveau naar het niveau van het collectief. HENOSIS is de laatste stap, waarin Bevings bestemming de uitgestrektheid van de kosmos is – die grote, zwarte leegte – op zoek naar ‘ultieme realiteit en leegte van de geest’. Gevraagd naar het album zegt Joep:

“Ik zag het als een reis naar de kosmos, ver weg van het zelf waar het was begonnen. Op zoek naar wat in de realiteit fundamenteel is, voorbij het direct waarneembare. Henosis betekent eenheid of eenheid met de bron van alles wat is. De heenreis weerspiegelt de reis naar binnen, net zoals de opbouw van onze innerlijke werking die van de macrokosmos weerspiegelt. Zodra dat idee bij je begint door te dringen, verdiept het niveau van verbinding zich onvoorstelbaar.

‘Henosis’ bekroond met een Edison

Alles is verbonden. Denk er over na. Als je de ander alleen ziet als een fysiek alternatieve representatie van jezelf, zal het erg moeilijk zijn om geen enkele vorm van empathie te voelen. Hetzelfde geldt voor elke andere levensvorm. Ik realiseer me dat het niet zo eenvoudig is en ik wil dit niet als de waarheid postuleren. Maar voor mij is dit besef het dichtst bij een ietwat hoopvolle en bewonderenswaardige versie ervan gekomen. Het rondt de cirkel rond die begon met een groeiend gevoel van vervreemding van de werkelijkheid waarmee ik te maken kreeg ten tijde van het solipsisme, tot een groeiend gevoel er één mee te worden.”

In november 2019 werd Henosis bekroond met een Edison.

Kom in de stemming

Joep Beving boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
815 beoordelingen Laatste beoordeling: 5 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Joep Beving te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Joep Beving wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Joep Beving viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Joep Beving online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Joep Beving boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Joep Beving kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Joep Beving boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!