Willy Sommers boeken?

willy sommers boeken
icon-clock

Tijdsduur

40 minuten

icon-music

Geluid

Excl. techniek

Willy Sommers boeken? We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Zoekt u de beste invulling voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of een ander evenement / feestavond? Wij informeren u graag over de kosten / prijs van een optreden. Direct boeken? Bel dan met 0497-360718.

Biografie Willy Sommers

Willy Sommers
Was het nu ’70, ’90 of ’10 … om te zien?

In 2010 wordt Willy Sommers gehuldigd in de Eregalerij van de Vlaamse muziek voor “een leven vol muziek”. Het is het minste dat je kan zeggen van Willy Sommers, jaargang ’52, geboren De Gieter.

Muziek is alles voor de kleine spring-in-’t-veld en jongste van twee kinderen. Jazeker, hij studeert braafjes in de geest van de tijd voor regent talen. Maar het is zijn naschoolse opleiding aan de muziekacademie in Anderlecht (notenleer, piano en sax) die hem in de creatieve jaren zestig op het spoor zet van rock en pop, met respectievelijk The Sons of Abraham en The Yeats. Iedereen heeft zijn voorgeschiedenis.

De jaren ’70 met 7 anjers, 7 rozen

Op kerstavond 1970 leert Willy De Gieter producer Roland Verlooven kennen. Het begin van een kwarteeuw samenwerking. Mentor Verlooven doopt hem Sommers en schenkt hem een eerste solo-single: Het is weer morgen. Een nieuw, fris geluid in de Vlaamse muziek, zo blijkt.
Zijn tweede single is meteen goed voor 19 weken op nummer 1, 100.000 verkochte exemplaren en vertalingen in het Frans, Duits en Spaans: 7 anjers, 7 rozen. Goed anderhalf jaar later staat Sommers met meer dan een half miljoen singles aan de absolute top van de verkoop. Wie in hem een one hit-wonder ziet, stelt vast dat hij de hits aan mekaar blijft rijgen: Sympathie is geen liefde, Weet je nog die slow, Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds, Blijf nog een uurtje bij mij (Zomerhit 1974), Dans met mij tot morgenvroeg, Holiday…

Het succes draait in 1978 uit op een lange termijncontract met platengigant Philips/Polygram en de LP Willy Sommers Internationaal met de Franse, Duitse en Spaanse vertalingen van zijn hits.
Maar, ook al verzamelt hij de Zomerhits van 1979 (De nacht wordt lang), 1981 (Naar de zee) en 1984 (Ik ben verliefd op haar), aan de vooravond van de jaren ’90 heeft Willy Sommers er geheel in overeenstemming met de tijdsgeest een moeilijk decennium opzitten.

De jaren ’90 van Tien om te Zien

De volharding van die jaren brengen hem niettemin onverminderd als een boegbeeld van de Vlaamse muziek aan de drempel van een nieuwe tijd. De komst van de commerciële zender VTM bombardeert Willy Sommers tot goddelijke status in de rol van presentator van Tien om te Zien. Tot in een uitverkocht Sportpaleis en zomeredities in Blankenberge toe.
Hij praat op VTM hits van binnen- en buitenlandse sterren aan mekaar en scoort er zelf een dozijn of zo. Te beginnen met Het water is veel te diep, gevolgd door Als een leeuw in een kooi.

En Willy Sommers haalt het buitenland binnen, met vertalingen uit het Frans of het Italiaans op Parfum d’amour (1993) of Profumo d’amore (1996).
Het einde van de samenwerking met Roland Verlooven en Polygram in 1996, brengt hem John Terra en Play That Beat! PTB brengt de eerste 8 LP’s op cd uit. Dat helpt het einde van Tien om te Zien te verteren en het brengt 7 anjers, 7 rozen naar een volgende decennium, eerst in de Eregalerij (2002), vervolgens in de hippe sector van TMF dankzij Daan & Seppe.
Verder dankt het trio Willy Sommers, Luc Steeno & Lisa del Bo hun brug over een moeilijk decennium aan hun langlopende succesformule De mooiste duetten en meer… (2003). En zo staat Willy Sommers andermaal als boegbeeld klaar voor weer een nieuwe tijd.

Boekingen Willy Sommers

Want voor wie terugkijkt, tekenen de jaren ’70, ’90, de oneven decennia dus, de topjaren voor Willy Sommers. Wie vooruitkijkt, kan dat evenwel met het grootste vertrouwen doen. Want ook de oneven jaren ’10 van de nieuwe eeuw start Willy Sommers als vanouds helemaal aan de top met een trio nummer 1-hits: Vogelvrij, Een wonder van een vrouw, Liefde voor altijd.
Radio 2 en Sabam vereeuwigen de zanger Willy Sommers in De Eregalerij voor “een leven vol muziek”, muziekzender Anne zet hem al evenzeer in de bloemetjes met hun carrière-award, en er komt een memorabel jubileumconcert (40 jaar aan de top!) in het Kursaal van Oostende.
En dat laatste groeit uit tot een jaarlijkse traditie.
Ongetwijfeld minstens goed voor de volgende tien jaar.

Kom in de stemming

Willy Sommers boeken?

Vraag geheel vrijblijvend en eenvoudig een offerte aan voor een boeking.

Artiesten, bands, dj’s & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

0497-360718

Onze zekerheden

  • Grootste aanbod van Nederland en België
  • Wij denken met u mee van A tot Z
  • Hoge klantenwaardering
  • Snelle reactie tijd
  • Gegarandeerd de laagste prijs

Beoordeeld met een

9,3
798 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 dagen geleden
Bekijk onze klantbeoordelingen

Artiesten, bands, dj's & ander entertainment boeken bij Twilight Entertainment

Zoek de gewenste artiest

Stap 1

Zoek de gewenste artiest

DJ, band of ander entertainment

Vraag een offerte aan

Stap 2

Vraag een offerte aan

Wij checken de agenda en sturen een offerte

Plaats een boeking

Stap 3

Plaats een boeking

En geniet van een geweldig optreden

Uw erkend boekingsbureau

We zijn uw erkend boekingsbureau, waar u de mogelijkheid heeft om Willy Sommers te boeken. En om tal van andere artiesten te benaderen, zodat u een geweldig programma kunt samenstellen.

We nemen persoonlijk contact met u op, omdat we houden van een betrokken benadering. Als u Willy Sommers wilt boeken zorgen we voor een snelle communicatie, natuurlijk op basis van transparante en scherpe tarieven. Het voorkomt verrassingen, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Met Willy Sommers viert u een geweldige feestavond, zorgt u voor een bijzondere middag of presenteert u een aantrekkelijk programma waarin ook andere artiesten hun rol kunnen hebben.

Online inhuren

Wilt u Willy Sommers online inhuren? Wij zorgen ervoor dat u een optreden kunt boeken. Dus organiseert u een event of een evenement en zoekt u daarvoor naar deze artiest? Wij brengen u op de hoogte betreffende de boekingsmogelijkheden en zorgen voor de begeleiding die u wenst. Op die manier zijn we u er graag mee van dienst, ook als u hier nog geen ervaring mee heeft.

Willy Sommers boeken

Dus bent u benieuwd hoe u Willy Sommers kunt boeken en hoe dat verder in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, bijvoorbeeld door aan te geven welke informatie er nodig is om tot een goede boeking te kunnen komen. En doet u vaker boekingen? Dan maken we het u vooral zo makkelijk mogelijk om dit weer soepel te regelen en af te handelen.

Willy Sommers boeken of heeft u nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 0497 360 718, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!